Osztrák workshop 2018 ősz

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 20. 16:28

Alsó-Ausztria, Bécs, Burgenland, Karintia, Salzburgerland, Stájerország és Tirol húsz osztrák kiállítójával találkozhattak az Österreich Werbung workshop résztvevői 2018. szeptember 20-án a Radisson Blu Béke Hotelben.

A 10-től 14 óráig tartó rendezvény ebéd zárta, közben pedig folyamatosan üzemelt a snack bár. A magyar érdeklődést jelzi, hogy nyolcvan utazási irodás érdeklődő regisztrált az eseményre. Jövőre nem lesz őszi workshop az Österreich Werbung szervezésében, csak a nagyobb, kétszer ennyi osztrák partnert felvonultató tavaszi rendezvény tartják meg.

Az osztrák turizmus 2017-es év egészét tekintve érdekes, de nem meglepő tendencia rajzolódik ki: az előző évhez képest az érkezések számát tekintve a legnagyobb növekedést az oroszok (24,1 százalék) és a kínaiak (22,9 százalék) produkálták. Ha a vendégéjszakák számát nézzük, megfordul a sorrend: 25,7 százalékkal Kína kerül az első helyre, Oroszország pedig a másodikra (18,3 százalék). A magyar vendégek esetében 6 (érkezések száma) illetve 5,7 százalékos a bővülés (vendégéjszakák száma). Ausztria küldő országai listájának az élén egyébként Németország áll, messze megelőzve a második Hollandiát. Magyarország a kilencedik, Kína a 13., Oroszország pedig a 14.

Magyarország Ausztria egyik fontos küldőpiaca

Fotó: turizmus.com

Tavaly 1.780.000 magyar látogatott Ausztriába, ez a szám az idei első hat hónap alatt időarányosan 9,9 százalékos növekedést mutat. Magyarország pillanatnyilag a 8. helyen áll, Oroszország a 13., Kína a 14.