Ötcsillagos élmények az Aquaticum fürdőegységeiben

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 08. 17:34

A tavaly ötcsillagos minősítést szerzett debreceni Aquaticum fürdőegységeinek az egy év elteltével esedékes, a napokban elvégzett ellenőrzés során minden kategóriában sikerült növelniük az elért pontszámaikat – közölte lapunkkal az üzemeltető.

Amint arról korábban beszámoltunk, 2022 augusztusában a Magyar Fürdőszövetség által megítélt Nemzeti Tanúsító Védjegy legmagasabb, ötcsillagos minősítését újabb öt évre elnyerte az Aquaticum SPA a gyógyfürdő, élményfürdő, strandfürdő és medical wellness kategóriákban egyaránt.

Az idei évben, szeptember elején elérkezett az ötcsillagos minősítés megőrzéséhez szükséges első ellenőrzés ideje, melynek keretében a Magyar Fürdőszövetség Minősítő Szakbizottságának szakemberei keresték fel az Aquaticum SPA létesítményeit. "Örömmel jelentjük be, hogy az elnyert minősítés megőrzése mellett az ellenőrzés minden kategóriájában sikerült az elért pontszámokat növelni, azaz továbbfejlődni és még jobban teljesíteni, mint egy évvel korábban" – tájékoztatta lapunkat a létesítmény.

Minden kategóriában jobban teljesített a debreceni Aquaticum

Fotó: Aquaticum Debrecen Kft.

A minősítés kritériumai között helyet kapott a biztonságos üzemelést szavatoló hatósági engedélyek megléte mellett a fürdőegységek infrastrukturális felkészültsége, a vendégek kényelmét és tájékoztatását segítő eszközök működése és a higiénikus üzemeltetést biztosító feltételek éppúgy, mint a környezettudatos műszaki üzemeltetés háttérrendszereinek kiépítettsége.

Külön kérdéscsoport foglalkozott a szolgáltatások színvonalával és választékával, melyre az Aquaticum SPA munkatársai is kiemelt figyelmet fordítanak.

"Különösen büszkék vagyunk arra, hogy létesítményünk számos kritérium esetén, többek között a medencékben található élményelemek száma és minősége, a gyermekeknek szóló foglalkoztató és játszóhelyek, vagy éppen az orvosi wellness lehetőségek megléte vonatkozásában is a maximum felett tudott teljesíteni, ahogyan arra is, hogy a négy kategóriában összesen vizsgált 92 szempont közül 72 esetében az adható maximális pontszámot ítélték meg fürdőnknek a minősítő szakemberek. A vizsgált egységek közül a Mediterrán Élményfürdő, valamint a szeptember elején negyedik szezonját zárt Aquaticum Strand is közel 10 százalékkal felülmúlta az ötcsillagos minősítéshez szükséges ponthatárt" – írták a közleményben.