Ötéves, fejleszt a Hagymatikum

Forrás: turizmus.com

 2017. január 24. 15:34

Ötödik születésnapja alkalmából nagyszabású rendezvénnyel várta vendégeit a Hagymatikum. A fürdő a közeljövőben több fejlesztést is megvalósít, élére decemberben új igazgató került.

A makói Hagymatikum Gyógyfürdő 2012. január 20-án nyílt meg. Szombaton ünnepelte ötödik születésnapját, ez alkalomból programokkal és 4 tortával ünnepelt, összesen 800 szelet jutott a vendégeknek.

Gergely Gábor

December 1-jétől Gergely Gábor a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke. Elődje, Scheitzner Beáta pályafutását Miskolcon folytatja.

Gergely Gábor nevéhez fűződik az ópusztaszeri Csillagösvény labirintus, mely öt éve nyílt meg. Neve a szállodaiparban dolgozók számára is ismerősen csenghet, vezetésével nyílt meg két és fél éve Grand Hotel Glorius. Tősgyökeres makói, három gyermek édesapja, akinek mindig is szívügye volt a város és turizmusának fejlődése.

Az újonnan kinevezett fürdőigazgató mélyvízbe csöppent: a Hagymatikumban év végén nagyszabású rendezvények zajlottak, és tekintve, hogy a létesítmény idén ötéves, ezek sora csak folytatódik, miközben küszöbön állnak fejlesztések is. A kormány még 2015 végén döntött a két Makovecz-mű támogatásáról: a fürdő bővítéséről és az új könyvtár megépítéséről. A bővítése a nyári szezon után indulhat el, a beruházás költsége mintegy 4,5 milliárd forint.

A Hagymatikumban, mely nyitása óta a kétmilliomodik vendégét fogadta januárban, új családi zónát alakítanak ki, multifunkciós élménytérrel. Önálló épületben kap helyet egy 25x33 méteres úszómedence, illetve egy étterem, szintén több kupolából álló, organikus Makovecz-épületben. Szeretnének sportolókat is hívni a vízi sportok népszerűsítésére.

A fejlesztésnél fontos szempont az energiahatékonyság, a fürdő új termálkutat kap, s ezzel mind a termálvíz, mind a fűtés tekintetében önállósodik.

Hagymatikum

Vendégei 65-70 százalékban a határon túlról érkeznek, így a létesítmény húzza magával a város gazdaságát is. Az új igazgató célja, hogy a Hagymatikumra a fürdők szentélyeként tekintsenek.