Ötven szobás szállodát építenek a bükkszéki termálfürdőnél

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 25. 16:17

Több mint százezer vendéget fogadtak a nemrég zárult idei főszezonban a bükkszéki termálfürdőben. A hazaiakon kívül főleg a szlovák és lengyel turisták pihentek a fürdőhelyen.

Zagyva Ferencné polgármester lapunknak elmondta, hogy csak augusztusban 45 ezren váltottak jegyet a fürdőbe, ami háromezerrel több volt a tavalyinál. Természetesen az őszi és a téli hónapokban is folyamatosan lubickolhatnak majd a vendégek Bükkszéken, mert a fedett és az úgynevezett kiúszó medence rendelkezésükre áll. Hogy az érdeklődők közül sokan megkedvelték az erdőkkel övezett, virágokkal és örökzöldekkel díszített falut, az is bizonyítja, hogy a nyári hónapokban az 50 helybéli szálláshely, a kemping és a négyszáz fős ifjúsági tábor teljesen megtelt. Míg 2016-ban 12 ezer 453 vendégéjszakát töltöttek el a turisták Bükkszéken, addig tavaly már 15 ezer 753-t. Az idén év végéig pedig ez minden bizonnyal tovább növekszik majd.

Virágok és fák díszítik Bükkszéket

Fotó: Mentusz Károly

A falu és a termálfürdő népszerűségét az is bizonyítja, hogy az elmúlt három évben látványosan nőtt az ingatlanvásárlók száma. Ebben az évben például a nyár végéig ötvenen vásároltak eladó házakat Bükkszéken, főleg Békés- és Hajdú-Bihar megyeiek, valamint budapestiek. Az új tulajdonosok leginkább üdülőként használják ezeket, de többen be is költöznek az ingatlanokba és otthont teremtenek.

A falu első számú vezetője azt is elmondta, hogy további fejlesztésekre törekszenek. Jelenleg is tart Bükkszék gyógyhellyé nyilvánításának folyamata. Az ehhez szükséges méréseket hamarosan befejezik és várhatóan 2019 első felében gyógyhellyé nyilváníthatják a települést. Emellett a következő időszakban a termálfürdő melletti területen ötven szobás szálloda építését tervezik. A leendő hotel első látványterveit már el is készítették. A beruházáshoz az önkormányzat támogatásért pályázik majd.

Élménymedencében is lubickolhatnak a vendégek

Fotó: Mentusz Károly