Óvatos lépésekkel indul újra az élet Thaiföldön

Forrás: turizmus.com

 2020. június 25. 12:43

Július 1-től minden eddig bezárt üzlettípus, valamint az iskolák és a nemzeti parkok is újranyithatnak Thaiföldön. A turistáknak viszont egyelőre még várniuk kell, a thai határokat fokozatosan akarják megnyitni.

Július 1-től csak meghatározott kategóriába eső külföldiek léphetnek be a délkelet-ázsiai országba, így többek között úgynevezett magasan képzett munkások, szakértők, tanárok és diákok, thai házastárssal rendelkező külföldiek, illetve üzletemberek, befektetők, ezen felül az gészségügyi kezelésekre érkező és wellnes turistákra számítanak az első körben – írja Facebook-oldalán Bangkok Charlie Thaiföldön élő magyar idegenvezető.

Bangkoki utca a járvány előtt. A turistákra egy darabig még várni kell

Fotó: 123rf.com

Taweesilp Visanuyothin, a thai kormányzati Covid bizottság szóvivője szerint a jövő héttől mintegy 50 000 külföldi érkezhet az országba ezen keretek között. A kormányzat egyelőre még dolgozik a korábban megszellőztetett "utazási buboréknak" nevezett tervezeten, mely szerint a biztonságos országok felé nyitnának először a turistáknak.

Kína, Japán, Dél-Korea, Ausztrália és Új-Zéland szerepelt az emlegetett célpontok között, kis nehézséget jelenthet a thai kormányzat számára, hogy ezek közül több ország sem engedi ki egy darabig a polgárait külföldre. Úgy tűnik, hogy az európai turistáknak egyelőre várniuk kell még, bár a helyzet viszonylag gyorsan változhat.

Július 1-től tehát az összes üzlettípus újranyithat, ebbe pedig most már beleértendők az éjszakai szórakozóhelyek is, amelyeknek szigorú korlátozó előírásoknak kell megfelelniük.

Kapcsolódó cikkek