Óvatos szezonnyitás a Magas-Tátrában

Forrás: turizmus.com

 2020. május 12. 12:11

A nyári szezon a Magas-Tátra régióban idén máshogy alakul, mint ahogy megszoktuk, azonban hisszük, hogy felelősségteljes hozzáállással és a szabályok betartásával élvezhetjük mindazt, amit a hegység kínál – fogalmaz tájékoztatójában a Szlovák Turisztikai Képviselet.

Tátralomnic, Ótátrafüred és a Csorba-tó kötélpályái – szigorú biztonsági és higiéniai szabályok kíséretében – már a nyári üzemmódban működnek.

A környék rengeteg lehetőséget nyújt az egyéni kikapcsolódáshoz, akár a nordic walking útvonalak, akár a kerékpárutak vagy a tanösvények igénybevételével. A friss levegőn töltekezhetünk, kiváló helyszín családi sétákra is.

De a Tátrában klasszikus vagy e-bike kerékpárok is bérelhetők, továbbá segway-en is szervezhetők rövid kirándulások, emellett kültéri sportpályák is kínálkoznak az aktív turisták számára. Tippeket INNEN gyűjthetünk.

Óvatosan indul a szezon a Magas-Tátrában

Fotó: slovakia.travel

Utunk során néhány menedékházat is találunk, ahol elvitelre tudunk vásárolni, ha megéheztünk. Azonban érdemes előre tájékozódni a nyitva tartásukról – hívja fel a figyelmet a Szlovák Turisztikai Képviselet.

A tömegrendezvényeket – melyek bizonytalan időre lettek elnapolva – a Tátrában is felváltják a virtuális versenyek, így például a futók egyéni viadalra nevezhetnek be egy applikáción keresztül, miután kiválasztották a számukra megfelelő futópályát.

A poprádi termál-aquapark is készülődik a szezonra, jelenleg a medencék tisztítása és a teljes terület karbantartása zajlik. Még az aquapark újranyitása előtt szeretnék beindítani kriocentrumot, ami az immunrendszerre van jótékony hatással.

A wellnessközpontok és szolgáltatásaik azonban – a további tájékoztatásig – zárva maradnak.

A szállodák, panziók és egyéb szálláshelyek is rajtra készen állnak, betartva minden szükséges utasítást, ami a járvány terjedésének elkerüléséhez elengedhetetlen.

Mindenhol fertőtlenítő kapuk vagy fertőtlenítő eszközök, érintés nélküli becsekkolás – a munkatársak szájvédőt és kesztyűt használnak –, valamint a közös terekben és infóközpontokban levegőfertőtlenítő germicid lámpák vagy ózonszűrők lesznek üzembe helyezve a vendégek védelmében, akik az ételt és italt a szobákban vagy a külső nyári teraszon tudják elfogyasztani; utóbbi esetben a közösségi távolságtartás szabályai szerint.