Óvatosságra intik az orvosi kezelésekre Törökországba utazó briteket

Forrás: turizmus.com

 2022. december 29. 14:15

A brit külügyminisztérium óvatosságra inti az orvosi kezelésekre Törökországba utazó briteket, miután négy év alatt 22 halálesetről értesült törökországi gyógyászati kezeléseket követően.

A brit külügyminisztérium azt tanácsolja a különböző orvosi kezelések, kozmetikai, fogászati és egyéb beavatkozások igénybe vétele céljából Törökországba utazó briteknek, hogy előzetesen ellenőrizzék a kiszemelt gyógyászati szolgáltató jogosultságát. A minisztérium nyilvántartása szerint ugyanis 2019 januárja óta 22 brit vesztette életét azután, hogy gyógyászati turisztikai látogatást tett Törökországban – írja a ttgmedia.com.

A brit turisták által török magánklinikákon leggyakrabban igénybe vett beavatkozások között a szépészeti műtétek mellett a kardiológiai kezelések is megtalálhatók.

A brit külügyminisztérium azt javasolja az állampolgároknak, hogy előzetesen ellenőrizzék le a kiválasztott török klinika jogosultságát

Fotó: 123rf.com

A minisztérium arra hívja fel a figyelmet, hogy az egészségügyi intézmények és az elérhető kezelések színvonala rendkívül eltérő a világon. Ezért a Törökországba ilyen céllal utazók jobb, ha saját maguk tájékozódnak a kiválasztott klinikáról, ebben nem tanácsos olyan cégekre hagyatkozniuk, amelyeknek anyagi érdekük fűződik a külföldi gyógyászati kezelések közvetítéséhez.

A tájékozódáshoz a Health Turkiye portált javasolják, amelyet a török egészségügyi minisztérium tart fenn.