Pál István Szalonna és Bandája ünnepi koncertet ad Nagycenkről

Forrás: turizmus.com

 2021. március 14. 20:13

Egyórás, online ünnepi koncertet ad március 15-én az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékezve Pál István Szalonna és Bandája a Széchényi-örökséghelyszín Nagycenkről.

A „...mert a magyar szabadságért harcra keltek..." című koncertet március 15-én 15 órakor mutatja be a nagycenki kastély – jelentette be Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. Tájékoztatása szerint az ingyenesen megtekinthető online koncert a bemutatót követően is elérhető lesz az Eszterháza Központ örökséghelyszíneinek weboldalain.

"A legnagyobb magyar szellemiségével érezhetően áthatott nemzeti emlékhely hitelességében inspiráló környezet" – mondta Pál István Szalonna.

Pál István Szalonna és Bandája a nagycenki ünnepi koncert felvételén

Fotó: Eszterháza Központ

A nagycenki Széchenyi-kastélyban rögzített koncertfelvétel a történelmi Magyarország kifogyhatatlan népdal­- és hangszeres repertoárját vonultatja fel,  az 1848–49-­es szabadságharc időszakát, a haza szabadságáért harcoló honvédek és vértanúink emlékét, amelyet rengeteg népdal őriz szerte a Kárpát­-medencében – tette hozzá a zenekarvezető-prímás, az Liszt Ferenc-díjas magyar népzenész, érdemes művész.

Izgalmas legényes táncok, verbunkok, katonaénekek és rabénekek teszik változatossá a koncertet, amelyet a kastély közösségi oldalán, ezen a linken lehet megtekinteni.