Palkonya stílusosan tálal

Forrás: turizmus.com

 2015. április 08. 15:24

Ezen a szombaton hét régió ízeivel várnak a Stílusos Vidéki Éttermiségiek (SVÉT) a Villányi borvidéken. Hét stílusos vidéki étterem, udvarházak, műemlék pincék, családi pincészetek készülődnek a vendégek fogadására.

A SVÉT egyesület azonos felfogású, de eltérő stílusú éttermek baráti szövetsége. A SVÉT tagjai között folyamatos szakmai munka folyik a vidék ízeinek és gasztroörökségének megújítása okán, amelynek csúcspontjai a tudás bemutatását hivatott rendezvények. Ezek a programok pontosan tükrözik az éttermek hitvallásait és remek alkalmat adnak arra, hogy felszabadultan, a vendégekkel közösen, családias környezetben tudjunk örömfőzést tartani – tájékoztatott a mostani főszervező, Pauli Zoltán, a villányi Crocus Gere Bor Hotel és Mandula étterem, valamint a palkonyai PalKonyha képviseletében.

A SVÉT célja, hogy időről időre összehozza a fogékony közönséget és az ország különböző pontjain működő kézműves éttermeket. A vidék színes gasztronómiai palettáját bemutató csoport hetedik alkalommal, április 11-én Palkonyára invitálja a kulináris örömökre fogékony vendégeket. A Villányi borvidék bűbájos kis falujában hét étterem találkozik: Baricska Csárda – Balatonfüred, Chianti Étterem – Veszprém, Erhardt Étterem, Panzió, Borpince – Sopron, Gere Mandula Étterem és Bor-Bár – Villány, PalKonyha – Palkonya, Viator Étterem és Bor-Bár – Pannonhalma és vendégségbe jön a Balaton is, hiszen a balatonfüredi Kredenc Borbisztró is ott lesz.

 

A vendéglátó falu színes borúti kínálatát most a Haraszti, Hárságyi, Mokos és Zsirai pincészetek, valamint a nyitott udvarházak (Fecskeház, Parázs, Nóra, Faluház) együttesen adják, Gódor András vendég sonkamesterrel együtt.