Pálmafák Reykjavíkban

Forrás: turizmus.com

 2019. február 05. 10:28

Élénk vitát kavart az izlandi parlamentben a fővárosi önkormányzat azon ötlete, miszerint két pálmafát importálnának a városba – hogy addig is emlékeztesse a lakosokat a mediterrán nyaralásokra, amíg sötét van és esik a hó.

A pálmafák Reykjavík keleti részén láthatók majd, természetesen egy különleges terráriumban, azaz fűtött üvegépítményben. A két fa odaszállítása, elhelyezése és gondozása sokmillió magyar forintnak megfelelő koronába kerül, ami ellen sok helybéli polgár tiltakozott. Az önkormányzat vezetői azzal védekeznek, hogy ez egyrészt turisztikai látnivaló lesz, ami mágnesként vonzza majd a turistákat, másrészt örülni fognak neki a helyi lakosok is, hiszen emlékezteti őket majd a strandokra, a déli országokba tett kirándulásokra, a nyaralásra – idézi az alltomresor.se Hjálmar Sveinssonnak, a reykjavíki városi tanács tagjának szavait.

A pálmafákat fűtött üvegépítményben tartanák

Fotó: pixabay.com

„A szegényebbek okkal tiltakoznak majd eme fölös luxus ellen” – nyilatkozta ugyanakkor a a grapevine.is online újságnak a helyi szocialista párt képviselője, Sanna Magdalena Mörtudóttir. Izland a világ egyik leglátogatottabb célpontja, a turisták száma így is sokszorosa az ott élőknek.

Kapcsolódó cikkek