Jövő héten igazi húsvéti hangulattal várják a látogatókat Palócföldön

Forrás: turizmus.com

 2024. március 20. 14:18

A Budapesttől mindössze egy órára található Palócföldön több település is különleges húsvéti programokkal várja a családokat, ezekből szemezgettünk a közelgő hosszúhétvégére.

Hollókő: Vödrös locsolkodás táncos-zenés mulatsággal

A hagyományok és az életöröm ünnepeként számontartott négynapos Hollókői Húsvéti Fesztiválon gazdag folklórprogram; palóc gasztronómia; hagyományos, vödrös locsolkodás; valamint családi- és gyermekprogramok nyújtanak egyedülálló élményt a Palócföldre látogatóknak. A húsvét fővárosában felelevenítik a kerepelőzés hagyományát, táncház és tánctanítás, összességében egy négynapos táncos-zenés mulatozásba csöppennek a vendégek.

Idén is hagyományos húsvéti programokkal várják a látogatókat Hollókőn

Fotó: husvetifesztival.com

 

Mátraverebély-Szentkút: Húsvét mélyebben

A Mátra és a Cserhát ölelésében található nemzeti kegyhely családbarát komplexummá vált: játszóterekkel, sportpályával gazdagodott a hely, nyártól pedig megnyílnak a családi apartmanjai is. A szent háromnap Szentkúton mindig különleges. Aki szeretné átélni mélyebben az ünnepet, annak érdemes az esti (nagycsütörtök, nagypéntek és a húsvéti vigília) felemelő liturgiáiba bekapcsolódni, amelyet az egyik ferences szerzetes kommentárjai tesznek mindenki számára érthetőbbé.

 

Palócföld geoparkja: Nyúldobó verseny és mocsárjárás

Az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál a négynapos ünnep alatt tojáskeresési kihíváson vehetnek részt a gyerekek, de lesz nekik kisállat-simogató, arcfestés, nyúldobó verseny, húsvéti kézművesség, hűtőmágnes-készítés és természetesen tojásfestés is. A "Mocsárjáró" programmal pedig a Miocén erdő vízi élővilágát fedezhetik fel a kicsik.