Ezzel a pályázattal akár te is eljuthatsz kutyaszánnal a sarkkörre

Forrás: turizmus.com

 2019. november 14. 16:31

Hivatalosan is elindult a jelentkezés az ismert svéd outdoor márka ikonikus sarkvidéki túrájára, a 2020-as Fjällräven Polarra.

A jelentkezők november 14. és december 10. között tölthetik fel pályázatukat az esemény honlapjára, és ugyanebben az időszakban kampányolhatnak a közönségszavazatok begyűjtése érdekében.

Bárki jelentkezhet, aki elmúlt már 18 éves, beszél angolul, és nincs olyan egészségügyi problémája, amely akadályozná a túra teljesítésében.  A szavazatgyűjtés is fontos része a jelentkezésnek, hiszen minden régióból két versenyző indulhat, egy a közönség által leadott szavazatok, egy pedig a nemzetközi zsűri döntése alapján.  Pályázni képekkel vagy rövid videóval lehet, amelyben a jelentkezőnek meg kell indokolnia, miért szeretne részt venni a túrán.A világ 10 régiójából összesen 20 szerencsés pályázó fedezheti majd fel jövőre kutyaszánon az északi sarkkör vadregényes tájait.

Húsz szerencsés pályázó fedezheti majd fel jövőre kutyaszánon az északi sarkkör vadregényes tájait

Fotó: Fjällräven Polar

300 km a hideg sarkvidéki vadonban, közel 200 jól kiképzett szánhúzó kutya, izgalmas kalandok és életre szóló élmények jellemzik a Fjällräven Polar túráját, amelyre a világ minden tájáról érkeznek jelentkezők.

Az út a hófödte hegyekkel körülvett Signaldalen völgyből indul, és Väkkäräjärviban fejeződik be, ahol szaunával és vacsorával várják a befutókat.

Az ötnapos, több száz kilométeres expedíció során a résztvevők kutyaszánon járják be az északi sarkkör legszebb vidékeit.

A legutóbbi túrára 92 ország összesen 2183 pályázója közül választották ki azt a 20 szerencsés jelentkezőt, akik 2019 áprilisában felfedezhették a sarkkör csodáit.

A világ minden tájáról jelentkeznek az ötnapos, több száz kilométeres expedícióra

Fotó: Fjällräven Polar

Magyarország különösen sikeres ezen a megmérettetésen, a közép-kelet-európai régiót ugyanis az elmúlt négy évben minden alkalommal hazai résztvevő képviselte a Fjällräven Polaron – írták a szervezők közleményükben.

Idén két magyar résztvevő is volt közöttük: Varga Dávid több mint 55 ezer szavazattal lett Közép-Európa legnépszerűbb és a világ harmadik legtöbb szavazatot begyűjtött indulója, Kitlinska Anna pedig a kreativitásának köszönhette győzelmét: a jelentkezéshez készített videója egy olyan budapesti minitúrát mutatott be, amely térképen a Fjällräven Polar logóját rajzolta ki.

Az aktuális pályázat elérhető ITT.