Szálláshelyfejlesztési pályázat a Balatonnál és a soproni térségben is

Forrás: turizmus.com

 2018. január 12. 15:13

A Balaton és a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térségekben is lehet pályázni a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció felhívásaira.

A minőségi szállodai kínálat kialakítását segítik minden idők legnagyobb, kizárólag magyar költségvetési forrásból finanszírozott szálláshelyfejlesztési programja, a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció legújabb, TFC-1.1.2-2018 ésTFC-1.2.1-2018 kódszámú pályázatai, amelyek a Magyar Turisztikai Ügynökség közleménye szerint január 12-től elérhetővé váltak a kisfaludyprogram.hu oldalon.

A pályázatok alapvető célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó és a turisztikai vonzerők közelében található kereskedelmi szálláshelyek általános minőségének és szolgáltatási színvonalának emelése, indokolt esetben kapacitásának bővítése, kapacitáskihasználtságának javítása, a szálláshely működéséből származó árbevételek által a profitabilitás és a fenntarthatóság növelése a Balaton, valamint a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térségekben.

A soproni szállodák is igénybe vehetik az új forrást

Fotó: pixabay.com

A szolgáltatás minősége és kínálata szálláshely kategóriánként változhat és eltérő lehet, ugyanakkor tekintettel arra, hogy sok esetben ezek a változtatások kizárólag önerőből nem teljesülhetnek, jelen kiírás célja olyan támogatási konstrukció rendelkezésre bocsátása, amely lehetővé teszi a kereskedelmi szálláshelyeken belül a szállodák részére a kitűzött minőségi szolgáltatási szint emelését és elérését.

A kereskedelmi szálláshely támogatási konstrukció további célja az adófizetési morál javítása, a szektorban dolgozó munkavállalók számának és a bérszínvonalának növelése.

Szálláshelyfejlesztésére az ingatlan tulajdonosa, valamint a szálláshely üzemeltetője pályázhat.

A vissza nem térítendő támogatásra az igényeket 2018. február 1. és 2018. március 14. között lehet benyújtani.