Pannonhalma Budapesten: megújult üzlet

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 12. 11:26

A Pannonhalmi Főapátság Budapest belvárosában eredetileg egy könyvesboltot működtetett, ám ahogy a bor mellett további termékkel bővült a főapátság kínálata, úgy zsúfolódtak az egykori fővárosi bencés bolt polcai is a Károlyi utcában.

Hamar kikristályosodott az elképzelés: minőségi helyszínen legyen elérhető a bencések kínálta lelki és testi táplálék. Ugyanakkor szerették volna a boltot a budapesti, nemzetközi turizmus vérkeringésébe még hatékonyabban bekapcsolni, amihez kicsit át is kellett pozícionálni. Jelzi ezt maga a névváltoztatás is, hiszen a Benedictinus külföldieknek is jól értelmezhető szó.

Több átépítési terv is született, mert a Főapátság egy olyan helyszínt szeretett volna kialakítani, ahol – miközben a szellem is jól lakik - egy gyógynövényes tea elfogyasztása közben a teljes apátsági termékskálát lehet kóstolni és megvásárolni. Egy olyan multifunkcionális helyszínt álmodtak meg, amely alkalmas a Főapátság megfelelő fővárosi reprezentációjára, azaz sajtótájékoztatók, kisebb közösségi események befogadására is. A design a legújabb kori pannonhalmi bencés terek filozófiáját követi: egyszerűség, praktikum és időtlenség. A kialakítást ugyanaz az építész csapat tervezte, akikhez a Viator Apátsági étterem megújítása is kötődik. Pannonhalma szeretne még jobban szem előtt lenni Budapesten is, hiszen a fővárosiak egyharmada életében egyszer legalább megfordult már Pannonhalmán. Letisztult külcsín, elegáns belsőépítészet, kibővített termékkínálat várja a hétköznaponként betérő bel- és külföldi turistákat.

A Benedictinus bolt rövidtávon a belföldi, hosszú távon pedig az európai monostorok prémium kategóriás termékei is a polcaira helyezi. A 21. század igényeit kiszolgálva a webes értékesítés átvételi pontja is itt lesz.