Pár nap múlva indul a KoreaON online kulturális fesztivál

Forrás: turizmus.com

 2021. július 28. 13:21

A Han You – Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány idén 3 naposra bővítette 2021 Hallyu Com-on: 2021 KoreaOn kulturális programsorozatát, amit részben online, részben pedig élőben, a járványügyi előírásoknak megfelelően rendeznek meg július 30-tól.

Szombaton és vasárnap kisebb közönség is részt vehet az eseményen, a 10-10 darab páros belépőt július 25-én sorsolták ki - írják a szerkesztőségünknek eljuttatott sajtóközleményben.

Aki most nem került be a szerencsés nyertesek közé, az online követheti a háromnapos rendezvényt, amely során folyamatosan pörögnek majd a kvízjátékok, ahol a szervezők koreai ajándékokat sorsolnak ki a helyesen válaszolók között.

korea

Július 31-én szombaton, 12 órakor kezdődnek a tradicionális kultúrával foglalkozó programok

Fotó: KoreaON

Az első nap témája a koreai sportok világa lesz. A köszöntő után, 15.15-től négy különböző harcművészeti csoport mutatkozik be: láthatunk majd közvetítést a Máté Taekwondo, a Delfinek, a Taekwondo Hungary KCC és a Budapesti Sasoknak köszönhetően. Utána bő egy órában a különböző sportágakhoz kapcsolódó koreai filmekről és sorozatokról lesz szó a 17 órakor kezdődő Filmklubban. A napot PUBG fan game zárja, melynek játékmestere hulla_szilva, az ismert streamer lesz.

Július 31-én szombaton, 12 órakor kezdődnek a tradicionális kultúrával foglalkozó programok. A köszöntő után Pánti Anna operaénekesnő előadását hallgathatjuk meg, majd a nap folyamán láthatjuk a Mugunghwa tánccsoport fellépéseit, a Minduelle gayageum együttes, illetve a Manwol tánccsoport előadását. Ezen a napon belepillanthatunk a Munbangsau kalligráfia csoport órájába, és meghallgathatjuk a Koreai Magyar Tanszék videóüzeneteit is. A koreai gasztronómiába pedig Tóth Károly, a debreceni Wok to Box séfje és tulajdonosa vezeti be az érdeklődőket. Hanbok (koreai hagyományos ruhák) bemutató és Filmklub (történelmi filmek) beszélgetés is várja az online látogatókat, azon szerencsések pedig, akik a belépőjegy sorsolással bejutottak a nyitott stúdióba, kalligráfia foglalkozáson is részt vehetnek.

A szombati napot a PUBG Nemzeti Válogató döntője zárja. Az 17 órakor kezdődő World eSports League utolsó hazai állomásán a selejtezők legjobb csapatai mérkőznek meg egymással. A végső győztes magyar együttes képviselheti hazáját a dél-koreai élő döntőben, amelyen a világ legjobb játékosai között 150 000 dollárt osztanak szét. A hatalmas téttel bíró mérkőzések hangulatáért két ismert streamer felel, az adásban a legnagyobb akciók Kodiak, a Counter-Strike magyar legendájának, és hulla_szilva, a magyar PUBG e-sport megkerülhetetlen alakjának hangján jutnak el a nézőkhöz. A magyar nemzeti döntő összecsapásait a Han You Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány, az Esport1 és a Magyar E-sport Szövetség Facebook oldalán, az Esport1 YouTube csatornáján és az Esport1tv Twitch oldalán lehet élőben követni július 31-én 16.30-as kezdéssel.

A harmadik napon, augusztus 1-jén a mainstream, popkultúra kedvelőit várják a szervezők. A k-pop, a koreai képregények és tabletre, telefonra tervezett webtoon-ok, a táncversenyek, illetve az országos koreai kulturális klubok és csapatok világba kalauzolják el a nézőket az előadók, játékosok és táncosok.Az előző napokhoz hasonlóan pedig nyereményjátékok és gasztronómiai programok is várnak mindenkit. A vasárnapi kézműves foglalkozás a Mackótanya támogatásával zajlik, nem kisebb kihívással, mint a tradicionális koreai csomózás alapjainak megtanulásával. A Filmklub kortárs és trendi, most futó sorozatokkal és filmekkel köti le a nézők figyelmét, a záróesemény pedig ismét néhány kör PUBG rajongói játénak lehetünk tanúi, hulla_szilva koordinálásában.