Virtuális filmtúrát és nyereményjátékot indított az egyik hazai filmcsatorna

Forrás: turizmus.com

 2024. március 13. 15:51

Egyedülálló szabadtéri filmmúzeumnak is tekinthető az a virtuális filmtúra, melyet a magyar Paramount Network indított márciusban.

Melyik népszerű fürdőben járt Will Smith? Hol akcióztak a Mission: Impossible szereplői? A Budai Várnegyed melyik részén alakított szovjet rendőrt Arnold Schwarzenegger? Megannyi híres filmprodukció forgott már a magyar fővárosban.

Most ennek állít emléket az idén 10 éves Paramount Network filmcsatorna rendhagyó túrája, amely egy egészen új nézőpontból mutatja be Budapest látványosságait.

A kalandorok a helyszíneken kihelyezett QR-kódokkal érdekességeket is megtudhatnak a hazánkban készült alkotásokról.

A Gemini man egyik jelenete a Széchenyi fürdőben

Fotó: Paramount Network

A filmcsatorna már egy évtizede szállítja a képernyőkre a legnagyobb hollywoodi mozikat, de a hónap végéig a budapesti utcákon is fellelhető Hollywood varázsa. Ehhez csupán arra van szükség, hogy a filmrajongók meglátogassák azokat a turisztikai szempontból is felkapott helyszíneket, amelyeken klasszikus és modern produkciók jelenetei forogtak.

A filmtúra hivatalos oldalán, egy budapesti vaktérképen található tíz pont egy-egy emlékezetes filmes pillanat eredetét jelöli.

A koordináták többek közt olyan nagyszabású mozik lokációját őrzik, mint a Mission: Impossible – Fantom protokoll, a Gemini Man, a Vörös zsaru, a München vagy az Amerikai rapszódia.

És akik a felfedezésen túl többre is vágynak, értékes nyereményekre pályázhatnak a túra weboldalán március 28-ig.