Interaktív sajtmúzeum nyílik ebben az európai fővárosban

Forrás: turizmus.com

 2024. június 11. 13:15

Párizsban rengeteg múzeumot találhatunk, azonban most egy újabbal bővül a francia főváros kínálata. Az interaktív élményeket kínáló Sajtmúzeum június 14-én nyitja meg kapuit, hogy bemutassa a francia kulináris örökségeket.

Hamarosan megnyílik a Musée du Fromage, Párizs első sajtmúzeuma a francia főváros 4. kerületében. A Paroles de Fromagers cég és alapítója, Pierre Brisson által vezetett projekt célja, hogy bemutassa a látogatóknak Franciaország gazdag "sajtörökségét".

A Musée du Fromage teljes betekintést ad a sajtkészítés világába, interaktív kiállítási galériával, oktatási helyiségekkel és egy tejüzemmel, ahol a látogatók szeme láttára készül a sajt.

A cél kettős: segíteni a látogatókat a francia sajtok gazdagságának felfedezésében, és ösztönözni a fiatalokat, hogy a szakmát válasszák, mivel az ágazatban kevés a jelentkező.

Interaktív sajtmúzeum nyílik Párizsban

Fotó: 123rf.com

 

A múzeumban minden egyes szakasz úgy van kialakítva, hogy kiemelje az évszázados know-how-t és a francia sajtok sokszínűségét.

A "Nos Ancêtres Les Gaulois" étterem egykori helyiségeiben található múzeum célja, hogy a sajtok szerelmeseinek, a kíváncsiaknak és az ágazat szakembereinek alapvető találkozóhelyévé váljon – írja a Sortiraparis.com.