Pattaja valószínűleg elhalasztja a turizmus szeptemberi újraindítását

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 23. 18:27

Másfél év szünet után szeptember 1-jén akart újranyitni a híres thaiföldi nyaralóhely. A koronavírus-fertőzések magas száma a városnak otthont adó Csonburi tartományban és az alacsony átoltottság azonban meghiúsíthatja a terveket – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Az eredeti tervek szerint augusztus végéig beoltották volna a régió lakosságának 70 százalékát, hogy elérjék a nyájimmunitást, eddig azonban csak a polgárok 33 százalékát sikerült beoltani – idézi a lap a Bangkok Postban nyilatkozó Apichai Chatchalermkitet, a TAT állami turisztikai hatóság munkatársát, aki szerint ilyen feltételek mellett nem lehet szó az újranyitásról.

A hatóságok teljesen beoltott turistáknak engedélyezték volna a tartózkodást az üdülőhelyen, szigorú biztonsági előírások mellett. Két másik thaiföldi üdülőhely, Phuket és Ko Szamui már hetekkel ezelőtt elindított egy hasonló projektet.

Pattaja virágzó üdülőhely volt a pandémia előtt

Fotó: 123rf.com

Pattaján másfél éve a padlón hever a turizmus, a strandok is zárva vannak. A dpa német hírügynökségnek szemtanúk az emberek növekvő kétségbeeséséről és az ételosztó helyek előtt kígyózó hosszú sorokról számoltak be.

A Bangkok Post adatai szerint a pandémia előtt évente több mint kilencmillió turista érkezett a mintegy 120 ezer lakost számláló városba.

Thaiföld az elmúlt évben még a járvány elleni küzdelem egyik mintaországa volt, ez év áprilisa óta azonban az eddigi legsúlyosabb hullámát éli át. Eddig egymillió koronavírusos esetet regisztráltak, több mint kilencezren a Covid-19-hez köthetően haltak meg. A számok szerencsére néhány nappal ezelőtt elkezdtek csökkenni.