Vezetett sétákon tárulnak fel a pécsi Kodály Központ titkai

Forrás: MTI

 2023. október 30. 15:10

Exkluzív kulisszák mögötti séták, elektroakusztikai kiállítás, hangtechnikai előadások és a Popori Acoustics legújabb hangfalainak bemutatója is szerepel a Kodály Központ hangjai című tematikus nap programjában november 11-én.

A pécsi Kodály Központ hangversenyterme a hazai és a nemzetközi szakma szerint is a világ legjobb akusztikájú létesítményei között van – írja közleményében a szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft.

A tematikus napot éppen azért szervezték meg, hogy az érdeklődők bepillantást nyerhessenek az épület működésébe, a fellépések előtt és azok során végzett munkába.

A nap során több alkalommal indulnak vezetett séták, melyeken megismerhető a Kodály Központ története, feltárulnak a stúdió és a fényvezérlő titkai, vagy éppen a gépház rejtelmei.

November 11-én két alkalommal ad koncertet a Pannon Filharmonikusok zenekar is, amit akusztikai ismertető kísér Dobos László akusztikus hangmérnök jóvoltából, de a közönség a hangszereket is testközelből tekintheti meg.

Tematikus napot tartanak a pécsi Kodály Központban november 11-én

Fotó: Kodály Központ

 

Az alsó gépészetről és a versenyzongorákról Regényi Gábor főszcenikus vezetésével tudhatnak majd meg részleteket, Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója a Kodály Központról mint a rezidens zenekar otthonáról mesél, míg Popori Ottó és Kiss Imre (Popori Acoustics) előadásának fókuszában a statikus hangsugárzók, az elektroakusztikai rendszerek működése, az analóg és a digitális rendszerek fő különbségei és technikai megoldásai állnak majd.

Egy elektroakusztikai berendezésekből álló kiállítás is megtekinthető majd 10 és 18 óra között, de az érdeklődők megismerhetik a Popori Acoustic elektrosztatikus hangsugárzóit és audió készülékeit is.

A tematikus napról további részletek, jegyinformációk olvashatók a Kodály Központ oldalán.