Pécs kulturális attrakciókkal várja a látogatókat az Utazáson

 2014. február 23. 17:09

Díszvendégként vett részt Pécs városa a 37. Utazás 2014-Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás február 20-i nyitó sajtótájékoztatóján Budapesten. A 2014.02.27. – 2014.03.02. között zajló eseményre mintegy ötvenezer látogatót várnak, így az komoly turisztikai lehetőséget jelent Pécs számára.

A szezonkezdetnek számító rendezvényen a kilenc turisztikai régió elsősorban komplex, családbarát élményeket mutat be, számtalan programmal, szakmai eseménnyel színesítve a palettát. Az idei évben hazai díszvendégként Pécs kapta a lehetőséget egyedülálló turisztikai és kulturális értékeinek bemutatására. Mint Nagy Csaba alpolgármester elmondta, Pécs 2010-ben már bizonyított, de jelenleg is több jelentős fejlesztés zajlik a városban, melyek még vonzóbbá teszik a várost az oda érkezők számára: újra megnyílt a családok számára nagy élményt jelentő, földalatti vájatot idéző Bányász Múzeum, rövidesen megnyitja kapuit a nagyközönség előtt Magyarország első, Középkori Egyeteme, megújul a római kori Cella Septichora, a zsinagóga, a horvát színház, az állatkert. Komoly turisztikai fejlesztésbe kezd a Pécsi Püspökség és 2015-ben ismét Pécs rendezheti az Európa Cantat-ot, melyre már 2014-ben felvezető évet tervez.

A kiállításon való részvétel fő szervezője, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. standjának izgalmas kínálata minden bizonnyal számos látogatót vonz majd. A fő attrakciók között szerepel többek között a 107 éve elveszettnek hitt, 19 millió forintos váza kiállítása, a Zsolnay kerámiák motívumai alapján tervezett ruhák bemutatója, a 80 fős Vasutas Rézfúvós Zenekar koncertje, de a helyszínen csodálhatják meg a látogatók a Porcelán Manufaktúra festőasszonyainak tevékenységét vagy 3D túrák formájában saját maguk által irányítva járhatják körbe a pécsi nevezetességeket.  Mindezt a legmodernebb technikákkal, igazi élményt jelentő formában tárja Pécs a látogatók elé.