Pécs megér egy kirándulást

 2013. augusztus 25. 17:19

Tanulmányi kirándulások helyszínei mutatkoztak be augusztus 23-án, a Tanév itt kezdődik című szakmai rendezvénysorozat keretében. A legnagyobb érdeklődésre számot tartó prezentáció Pécset mutatta be.

A „MindenKorPécs!” elnevezésű program célja a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. üzemeltetésébe tartozó pécsi történelmi és kulturális értékek kiajánlása közművelődési és múzeumpedagógiai élménycsomagban – mondta Márta István, a Kft. ügyvezetője, a Syma Csarnokban tartott rendezvényen.

A mindenkori kirándulási lehetőségre, illetve a több történelmi kort is felmutató kínálat sokszínűségére utaló programelnevezés egyáltalán nem tűnik túlzásnak, ha a diákoknak programot keresők végigtekintik Pécs kínálatát.

A programban olyan helyszínek szerepelnek mint Sopianae Ókeresztény temetője, a Középkori Egyetem, valamint a Zsolnay Kulturális Negyed. Utóbbi, kiállításaival és programjaival önmagában is kitölti a legkülönbözőbb korosztályú diákok pécsi napjait.

A program összeállítóinak elsősorban nem a tantárgyi ismeretek gyarapítása a szándéka, hanem a tanulók, mint városlakók szemléletének fejlesztése, a városhoz kötődő, az emlékeikre büszke fiatalság nevelésének segítése – fogalmaz a Márta István előadása kapcsán kiadott sajtóközlemény, amelyet azzal zárnak, hogy a MindenKorPécs! során az életkori sajátosságoknak megfelelően, a szervezők igyekeznek a hagyományos, hosszú tárlatvezetésektől eltérni. A foglakozásokat főként játék, önálló feladatvégzés, így garantált jókedv kíséri. További információ: www.zskn.hu