Pécs télen is nyitva: itt mindig történik valami!

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2021. december 27. 08:00

Mindegy, hogy tavasz, nyár, ősz vagy tél, Pécs utcái mindig rejtegetnek némi izgalmat a járókelők számára. Köztudott: Pécsett szinte mindig belefuthat az ember valamilyen érdekes, kreatív, szép dologba.

Pécs télen is várja a látogatókat

Fotó: MTI

Hideg van? Elő a korcsolyával!

A nagy többség imádja a jégkorcsolyázást. A helyi műjégpályán már csúszhatnak a téli sportok szerelmesei. Azonban időjárásunk nem mindig kegyes, így tartós, erős esőben, melegben vagy szeles időben érdemes előre érdeklődni a nyitvatartásról.

 

A Mecsek télen is lenyűgöző

Ha kimaxoltuk a belvárost és a top10 pécsi instabarát helyet is felkerestük, de maradt még energiánk, akkor érdemes a Mecsek túraútvonalai közül is válogatni. Lenyűgöző a látvány ilyenkor is a Tettyéről, TV-toronyból, Jakabhegyről, de a Rotary-sétány vagy éppen Égervölgy és Malomvölgy is tartogat számunkra meglepetéseket téli arcából.

 

Mégis inkább benti programra vágyóknak

Szerencsére Pécsett rengeteg múzeum, de több mozi és színház is várja a látogatókat, ha támadnának kint a mínuszok. Aktuális programokat találunk az Év honlapja díjat elnyert pécs.hu oldalon, itt biztosan mindenki talál kedvére valót: legyen az kiállítás, koncert, film, színdarab, helytörténeti előadás, vagy bármi más!

Ízelítőnek ajánljuk a Lantos Ferenc időszaki kiállítást a Modern Magyar Képtárban, ami kihagyhatatlan program a művészetkedvelőknek. Ha különleges időtöltésre vágyunk, az m21 Galériában Az emlékezés formái rendhagyó kiállítás vár minket, amely az 5 érzékszervünkre hat. Ha tovább fokoznánk az izgalmakat, mindenképpen látogassunk el a Planetáriumba. Az égbolt színháza hasznos és érdekes időtöltést kínál valamennyi korosztály számára, hiszen a nyolcméteres kupolában Európában elsőként működő vetítőberendezés fogad minket és fantasztikus látványt tár elénk.

 

Az óév zárása is mindig nagy buli

Bizony szilveszter este is van mit csinálni Pécsett. Idén rendhagyó módon zárul az esztendő: vadonatúj helyszínről, az Árpád-felüljáró nyugati felhajtójáról lövik fel a hagyományosnak számító tűzijátékot. Ha Pécsen töltjük az év utolsó éjszakáját, a szálláshelyek rendkívüli ajánlatokkal fogadnak minket és a vendéglátóhelyeken is különféle szilveszteri vacsorákon vehetünk részt.

(X)