Három napon át Jókai Mórra emlékeznek Balatonfüreden

Forrás: MTI

 2022. április 26. 10:01

Péntektől vasárnapig tart a 31. Jókai Napok rendezvénysorozat Balatonfüreden, ahol kötetbemutatóval, kiállításmegnyitóval, Jókai-bableves versennyel és koncertekkel várják az érdeklődőket.

A rendezvény első napján ünnepi megemlékezést tartanak a Jókai Mór emlékház kertjében, valamint bemutatják a Séd című folyóiratot, Hansági Ágnes könyvét, a Móric, Mór, Maurus: Jókai címűt, valamint a 25 író 25 receptjét és történetét tartalmazó, Bozsik Péter szerkesztette Fortyogó fazék című könyvet.

Szombaton a programot Jókai-bableves főzőverseny színesíti a Koloska-völgyben, vasárnap pedig májusfát állítanak a Vaszary kertben. Emellett grafikai nyomatokat lehet készíteni a Rippl Rónai Józseftől Maurer Dóráig – válogatás a Fővárosi Képtár modern gyűjteményéből című kiállításhoz kapcsolódva, a tárlatban Aknai Katalin művészettörténész tart vezetést.

jokai_villa

A rendezvény első napján ünnepi megemlékezést tartanak a Jókai Mór emlékház kertjében

Fotó: Jókai Mór Emlékház Balatonfüred

A Jókai Napokon koncertet ad a Rokkka zenekar, elhangzik Gosztola Kitti hangjátéka, melyet Gyenes Gitta festőművész Melltű című alkotásához írt, valamint fellép a Simple Blues Band.

A programot vitorlástörténeti interaktív kiállítás színesíti a balatoni vitorlázás első klubházának emeletén.