Pénteken nyit a Balaton legmagasabb kilátója

Forrás: WeLoveBalaton

 2016. június 29. 14:53

Két év építkezés után átadják a 65 méter magas kilátót Balatonföldvár magaspartján. Az építmény kívülről olyan, mint egy partra vetett Noé bárkája, az épület maga kiállításnak, konferenciateremnek ad helyet.

Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont néven nyit július elsején, 13 órakor a két éve épülő földvári gigakilátó. Az építmény a maga 25 méteres magasságával a legnagyobbnak számít a Balaton-parti kilátók között, de a 40 méteres magaspart – aminek a tetején áll – még inkább páratlanná teszi a kilátást.

 

A kilátóból közel 70 méteres magasságból lehet végignézni a Balatonon mindkét irányba, a 29 kilométerre lévő balatonakarattyai magaspartig és a 49 kilométerre lévő Keszthelyig, illetve Fenékpusztáig. Szép időben eddig is a Balaton egyik legszebb kilátó pontjának tartották a földvári magaspartot, a kilátóval kiegészülve különleges élményt nyújt.

Az épületben található még a Balatont és a balatoni hajózást, vitorlázást bemutató interaktív kiállítás 400 négyzetméteren. Terepasztalokkal, makettekkel, filmvetítésekkel, szimulátorokkal mutatják be a hajózást a kezdetektől napjainkig. Helyet kapott az épületben egy ismeretterjesztő programok, előadássorozatok megtartására, időszakos kiállítások befogadására alkalmas 50 fős terem is.

Található még a helyszínen 3D-s moziterem, a legkisebbeket pedig játszósarok várja.