Pénteken nyit a Mikulásgyár

Forrás: turizmus.com

 2018. november 27. 19:24

Angliából, Németországból, de még Ausztráliából is rendszeresen érkeznek önkéntesek a budapesti Mikulásgyárba. Van, aki a szabadságolását is úgy intézi, hogy néhány napot a karitatív akció helyszínén tudjon tölteni.

A jótékonysági akció látványos installációját évente két-háromezer külföldi vendég keresi fel. A nemzetközi hírnév egyik eredménye, hogy már egy angol meseíró könyvében is szerepel a karitatív akció.

Az idei esemény különlegessége az is, hogy egy neves, angol illusztrátor-író könyvébe is bekerült a Mikulásgyár. Alex T. Smith, A Kisegér, aki elhozta a karácsonyt című meséje végén kéri a gyerekeket arra, hogy hozzák el megunt, használt játékaikat a jótékonysági akció helyszínére.

Alex T. Smith szerint a  karácsony üzenete ez: „Természetesen a karácsony nem csak az üzletekben megvásárolható dolgokról szól. Olyan dolgokról szerettem volna történetet írni, amelyek nem kerülnek pénzbe – mint például a bátorság és a kedvesség. Remélem, Fülöp karácsonyi kalandjából megérti minden gyerek: soha nem vagy túl kicsi ahhoz, hogy bátor legyél, és hogy kis kedvességek gyakran milyen sokat jelentenek másoknak." − nyilatkozta a szerző.


A Mikulás szánsegédje Füred Kapitány lesz

A  mesekönyvet egyébként nem csak a fővárosi Mikulásgyárban népszerűsítik. Jut majd belőle több ingyenes példány a Balatonra is. Itt Füred Kapitány, a helyi mesehős és segítségével viszik el a könyveket a gyerekekhez. Alsóörsön, Siófokon, Balatonfüreden, Balatonföldváron, Balatonszárszón is megnyitják a Rama – Jótékonysági Receptműhely meseboltját is, ahol az óvodások és a kisiskolások megkóstolhatják a könyvben szereplő mesés gyümölcspitét. A bevételből pedig könyveket és tüzelőt vesznek rászoruló családoknak – közölte Éskovács Péter, az akció egyik szervezője.

Új helyszínre költözik a Mikulás gyára

A Mikulásgyár idén már nem a Hősök tere közelében, hanem a Millenáris Parkban fogadja az ajándékokat. Mint azt Zsolnai Endre, a Mikulásgyár jogtulajdonosa elmondta, a Mikulásgyár 2018. november 30. és december 21. között tart nyitva. A Millenáris Parkban 9 és 21 óra között fogadja az adományozni vágyókat, de lesz Mikulásgyár a Lurdy Házban is, hogy a pesti oldalon adományozni szándékozók is könnyen találjanak maguknak olyan helyszínt, ahová autóval is elvihetik ajándékaikat - tette hozzá Zsolnai Endre, a Mikulásgyár jogtulajdonosa.