Pénteken startol a háromnapos Siófoki Halfesztivál

Forrás: turizmus.com

 2015. október 07. 18:09

Október 9–11. között Siófok Fő terén majdnem minden a halról szól. A kulináris élményeket kulturális és szórakoztató programok kísérik, az estéket koncertek zárják.

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Siófoki Halfesztivált október közepén, népszerűsítve a halételeket, főként a balatoni halat, és bizonyítandó, hogy ősszel is vonzó, színvonalas programlehetőségeket lehet kínálni az üdülőrégió vendégeinek, lakóinak.

Az ingyenes, szabadtéri halfesztivál a gasztronómiai programok mellett országosan ismert előadók élő zenés koncertjeit (Gypo Circus, Wellhello, Children of Distance LIVE, Ganxsta Zolee és a Kartel, Honeybeast és Ivan & The Parazol) sorakoztatja fel, valamint bemutatja a város helyi professzionális és amatőr művészeti csoportjait, zenekarait, előadó művészeit. Lesznek a balatoni halról, halászatról, hajózásról és helytörténetről szóló ismeretterjesztő programok, az egész család számára hasznos időtöltést ígérve.

A rendezvényen a helyi éttermek és a fesztiválon megjelenő vendéglátók közreműködésével kreatív halétel-különlegességeket vonultatnak fel, miközben akváriumok mutatják be, milyen élőlények élnek a környezetünkben, illetve a vízben. Lesz főzőverseny elismert szakemberekből álló zsűrivel. A street food bajnokságon a helyi éttermek készítenek egyszerű, gyors halételeket. A közönség is szavazhat, kit talál a legjobbnak. A halpikniken a civil szervezetek főznek, barátkoznak, és ismerkednek egymással.

A több helyszínes programkínálat felsorakoztat könnyűzenei koncerteket, családi programokat, gyermek- és kézműves foglalkozásokat, rajzversenyt, kiállításokat, filmvetítéseket, sétahajózást és kézművesvásárt. A vásáron a helyi és regionális kereskedők, kézművesek, vendéglátók és borászatok kínálják portékáikat. Kitelepül a kőrösi halászfalu, amely régi halászeszközökön keresztül mutatja be a mesterséget. Lehetőség lesz hálót szőni kézműves-foglalkozás keretében, továbbá halformákat és hajókat készíteni fazekas segítségével.