Péntektől forog az óriáskerék Székesfehérváron

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 17. 11:37

A látogatók év végéig egy 35 méter magas óriáskerékből csodálhatják meg a belvárost és környékét. Az új látványosságot a belvárosi Zichy ligetben, a nyári nagyszínpad helyén állítják fel a héten.

A város új időszaki látványossága 35 méter magas, befogadóképessége a 24 gondolában több mint 140 fő, a szerkezet alapterülete 21x17 méter.

Az óriáskerék ősszel és az adventi időszakban Székesfehérvár látványossága lesz

Fotó: szekesfehervar.hu

Az üzemeltető cég képviselője, Németh Károly a szekesfehervar.hu beszámolója szerint elmondta: „Székesfehérvár legjobb területén, a Belváros kapujában állíthatjuk fel a hófehér kereket. Az építkezés szeptember 17-én kezdődik, az ünnepélyes megnyitót szeptember 20-án, pénteken 16 órakor tartjuk. Elsőként a legmobilisabb osztályok láthatják majd a város feletti panorámát, a Mobilitási hét kiemelt programjában nyertes diákok jutalma ugyanis ez az utazás, aztán pedig év végéig már bárki beszállhat a gondolákba.”

Az óriáskerék nyáron Hajdúszoboszlón működött. A szeptember 20-i megnyitót követően a fehérváriak lakcímkártyával kedvezményesen szállhatnak fel, valamint az iskolai osztályok és nagyobb csoportok számára is készülnek kedvezményes díjszabással az üzemeltetők.