Péntektől újra látogatható a budai Vármúzeum

Forrás: turizmus.com

 2020. július 22. 11:56

Négy hónap zárvatartás után, július 24-én ismét megnyitja kapuit a Budavári Palotában a BTM Vármúzeum. Nyereményjátékkal és tárlatvezetésekkel készülnek a látogatók fogadására.

A Vármúzeum a korábbi nyitvatartási idő szerint várja a látogatókat, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között.

A nyitást követő héten izgalmas tárlatvezetéseket kínál a múzeum: július 29-én Végh András régész, július 30-án pedig Perényi Roland történész kalauzolja a látogatókat a Budapest – Fény és árnyék – A főváros 1000 éves története című állandó kiállításunk középkori, illetve újkori részében. Augusztus 2-án a Buda "a királyi méltóság széke és trónusa" címet viselő, a középkori királyi palota történetét bemutató tárlaton tartanak vezetést.

A múzeum a látogatók számára óvintézkedéseket vezetett be, a látogatókat többek között arra kérik, hogy zárt terekben lehetőség szerint viseljenek arcmaszkot, és tartsák be a 1,5 méteres távolságot.

Azok között, akik hibátlanul kitöltik az újraindulásra meghirdetett nyereményjáték kérdőívét és feliratkoznak a múzeumi hírlevélre, 10 db 2 főre szóló múzeumi belépőjegyet sorsolnak ki – adta hírül a Vármúzeum közösségi oldalán.

A látogatók megcsodálhatják a középkori palota gótikus termét

Fotó: Facebook / BTM Vármúzeum

A BTM Vármúzeum az egykori királyi palota Gellért-hegy felőli szárnyában, történelmi hangulatú környezetben található. A látogatók bejárhatják a középkori palota helyreállított termeit, az egykori várkápolnát és gótikus termet, megtekinthetik a magyar-Anjou címeres selyemkárpitot, a rendkívüli művészi értéket képviselő gótikus szoborleletet, vagy a Mátyás király palotáját díszítő márvány kőfaragványokat.