Pénzhiány miatt idén nem nyit ki a tiszapüspöki strand

Forrás: hvg.hu

 2018. május 15. 10:53

A polgármester szerint az év végén jön majd csak egyenesbe a település, addig kénytelenek lemondani a strand üzemeltetéséről.

Pénzhiány miatt felfüggesztette a tiszai strand üzemeltetését Tiszapüspöki önkormányzata – írja a hvg.hu a Jász-Nagykun-Szolnok megyei online lap, a Szoljon.hu cikke alapján. A lapnak Bander József független polgármester azt mondta, a település jelenlegi költségvetési helyzete nem engedi meg a strand üzemeltetését. Az alapvető higiénés feltételeket, az ivóvizet és a mosdót idén is biztosítják, és a szemetet is felszedik, de a büfé üzemeltetéséhez legalább  3 millió forintra lenne szüksége a községnek. Emellett a strand megnyitásához az engedélyeztetéstől a vízmintavételig, a szemétszállítás költségétől a zárt tartályok szippantásáig, továbbá az elektromos áram biztosításáig és a kiszolgálószemélyzet fizetéséig is további több millió forint kellene, az pedig az időjárás függvénye, hogy ez megtérül-e. Tiszapüspökiben egyébként így is lehet majd fürdödni a Tiszában, de csak saját felelősségre.

A tiszapüspöki szabadstrand

Fotó: Mészáros János/szoljon.hu

Bander József szerint a képviselő-testület azért döntött a strand üzemeltetésének felfüggesztése mellett, mert az önkormányzat gazdálkodása egy olyan átmeneti időszakon megy keresztül, hogy nem tudják fedezni a nem kötelező feladatokat, és a strand is ilyen. Bár a településen megkezdte a működését egy kukoricaüzem, az legközelebb decemberben fizet majd adót. Az önkormányzat a működés finanszírozására 50 millió forintos hitel felvételéről döntött, hogy ki tudja fizetni a dolgozók béreit és a járulékokat, de Bander József szerint év végén majd egyenesbe jönnek.

Kapcsolódó cikkek