Európa leglátványosabb pénzmúzeuma készül a Postapalotában – látványtervek

Forrás: turizmus.com

 2021. október 01. 14:37

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2022. március 15-én nyitja meg az egykori Postapalota Széll Kálmán téri épületében a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpontot – jelentette be a jegybank.

A közlemény szerint Európa leglátványosabb pénzmúzeumának létrehozásával az MNB kiemelt célja, hogy a pénzügyi kultúra fejlesztése elérhető legyen a társadalom minden szegmensének, a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A Pénzmúzeumban a látogatók élményalapon és interaktív módon fedezhetik majd fel a pénz világát.

A volt Postapalota szecessziós épületében alakítják ki a Pénzmúzeumot (látványterv)

Fotó: penzmuzeum.hu

A XXI. századi, interaktív élménytérben 58 lenyűgöző installáció (például bankjegytervezés, aranyrúd-emelés vagy a Pénzmúzeum robotjai) és csaknem 2000 műtárgy tartalmas és szórakoztató vizsgálata várja a látogatókat. A látványosságokat egy olyan átívelő játék köti majd össze, amelyben a látogatás során gyűjtött virtuális vagyonukat a kiállítás végén ajándékra válthatják.

A látogatók élményalapon és interaktív módon fedezhetik majd fel a pénz világát (látványterv)

Fotó: penzmuzeum.hu

A Pénzmúzeum helyszínéül szolgáló, Sándy Gyula tervei alapján 1924-ben épült egykori Postapalota az ország első irodaháza volt. A mindenki által jól ismert, ikonikus épület, amely túlélte Budapest ostromát is, jellegzetes szecessziós jegyeit megőrizve született újjá az elmúlt években, hogy multifunkciós épületként több intézmény otthonául szolgálhasson – írták.

A látogatás során gyűjtött virtuális vagyont a kiállítás végén ajándékra lehet majd váltani (látványterv)

Fotó: penzmuzeum.hu

A múzeum honlapján, illetve közösségi média felületein pályázatok, értékes nyereményjátékok mellett, a nyitással összefüggésben is minden naprakész információ megtalálható.