Robotika és Kossuth-kifli – ünnepi programok a kétéves Pénzmúzeumban

Forrás: turizmus.com

 2024. március 12. 15:35

Két éve, 2022. március 15-én nyitott meg a Pénzmúzeum. Az évforduló kerek látogatószámot hozott, március elején a múzeum küszöbét átlépte a kétszázezredik látogató. A repertoár mostantól robotikafoglalkozással bővült.

„A rekordszámú látogató rámutat arra, hogy a lakosság nyitott a pénzügyi edukációra. A folyamatos teltházas működés miatt február közepétől már egy órával korábban, reggel 8 órakor nyit a múzeum, hogy még több iskoláscsoportot fogadhasson" – húzta alá Hergár Eszter, a Pénzmúzeum igazgatója.

Hozzátette, a fokozott érdeklődés miatt indították útjára a Bőröndmúzeum-projektet, hogy a Budapesttől távol lévő településekre is elvihessék a pénzügyi edukációt. A második születésnapon a szakmai programok sora robotika foglalkozással bővül, amely március 15-től hetente kétszer az általános iskolás diákokat vezeti be a programozás világába.

A múzeum többnapos, a nemzeti ünnepre is reflektáló eseménysorozattal ünnepli a születésnapját.

Március 15-én lesz kétéves a Pénzmúzeum

Fotó: Pénzmúzeum

 

Március 13-án, 18 órától a Kávéházi beszélgetések vendége Vinkó József újságíró lesz, aki a forradalmi kávéházakról, illetve a reformkor gasztronómiájáról mesél majd.

Március 14-én az Aranyvonat legendája című díjnyertes filmet vetítik, március 15-én pedig ismét a reformkor kerül a fókuszba. Ezen a napon jutalom jár azért, ha a látogató – tisztelegve az 1848–49-es szabadságharc előtt – korhű ruhában érkezik. Akinek nincs jelmeze, a kosztümös fotósarokban próbálhatja ki, milyen korabeli ruhát viselni, sőt ugyanitt meg is örökítheti ezt a különleges pillanatot.

A Pénzmúzeum erre a napra Pilvax hangulatúvá varázsolja kávéházát, a gasztronómiai kínálat a reformkor kedvenc süteményeivel, köztük Kossuth-kiflivel bővül. Az aulában érmebevizsgáló- és becslő stand, kézműves foglalkozás várja a látogatókat. Ezen a napon debütál a robotikafoglalkozás, illetve e napon látható utoljára a Postapalota múltját felelevenítő időszaki kiállítás, amelynek falai között Bodó Péter kurátor kalauzolja a látogatókat.

Az ünnepi hétvégén elindítja a robotika foglalkozását a Pénzmúzeum

Fotó: Pénzmúzeum

 

A Pénzmúzeum Panoráma terasza is várja a vendégeket, akiknek a magasban szerencsekerék-pörgetésre is lesz lehetőségük. A teljes program ide kattintva érhető el.

A Pénzmúzeum kiállításai és terei, illetve a Panoráma terasz ingyenesen látogathatók, a programokon való részvétel szintén ingyenes.