Pénztárcabarát strandételekkel nyit szombaton a Lupa

Forrás: turizmus.com

 2024. május 30. 17:55

Június 1-től indul a strandszezon a Dunakanyar kapujában, a Lupán, ahol a természetes víz szerelmeseit várja a napfürdős-csobbanós feltöltődés, a családos strandolás, az aktív pihenés vagy a koktélozós lazulás. A jegyárak idén nem emelkednek, újdonságként pedig jönnek a pénztárcabarát strandfoodok.

Biztatóan melegszik az idő, az előrejelzések szerint június első napjára már 30 fokot is mutathat a hőmérő, minden adott tehát a strandoláshoz. A Lupa nyitónapján ráadásul az első ötven vendég számára ingyenes lesz a belépés, és továbbra sem kell fizetni –egész szezonban – a 12 év alatti látogatóknak. A tavalyi jegyárak sem emelkedtek (a felnőtt napijegy 6000 forint), és ugyanúgy él az ifjúsági kedvezmény, mint a szépkorúak számára olcsóbb belépés (mindkét korcsoportnak 4000 forint), továbbá a 16 óra utáni „sunset" jegy is 30 százalék kedvezménnyel vásárolható. Jó hír, hogy a változatos büfékínálatban idén feltűnnek majd a pénztárcabarát strandételek is.

A jegyárak idén nem emelkednek a Lupa strandon

Fotó: Lupa

A Lupa idén rengeteg élménnyel csalogatja a kikacsolódni vágyókat. A Vidámpart sekély vizű partszakaszán többek között vízidodzsem, trambulin és ugrálóvár teszi teljessé a strandélményt. Tavaly nagy sikerrel debütáltak, idén új helyszínen, de változatlan lendülettel száguldanak és repkednek majd a tó vizén a Quadro Watersport különböző járgányai: a vízsugárral felemelkedő flyboard, vagy a hasonló módon röppenő hátizsák, a jetpack. Választhatjuk továbbá a vízen suhanó különböző eszközöket, mint az óriásbanán, a slider, a crazy ufo vagy az óriás fánk. Akinek mindez túl gyors, az egy meditatív SUP-olásra is benevezhet, de a merészebbek egy adrenalinemelő csusszanást is bevállalhatnak az óriáscsúszdán. A homokos strandpályákon pedig ott a strandfoci, strandröplabda, strandkézi.Mindemellett a Lupa-tó Öböl részén egy kedvezményesebb árú strandrész nyújt feltöltődést azoknak, akik a zöld füves tóparti hangulatot részesítik előnyben. Itt a felnőtt napijegy csak 3000, az ifjúsági és szépkorú belépő 2000 forint. Továbbra is ingázik a nyitvatartási napokon a belváros és a Lupa között a Lupa busz, az autósok 1500 forintos fix árért parkolhatnak az ottlétük alatt, a HÉV-vel érkezőket pedig elektromos kocsik viszik a Budakalász megállótól a strand bejáratáig – közölte az üzemeltető.