Petra Hedorfer újabb öt évre marad a DZT élén

Forrás: turizmus.com

 2021. március 30. 09:21

Újabb öt évig marad hivatalában Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatóságának elnöke a DZT igazgatótanácsának határozata szerint.

Thomas Bareiß, a német szövetségi gazdasági és energiaügyi minisztérium parlamenti államtitkára, a kormány turizmusért, valamint a kis- és középvállalkozásokért felelős megbízottja szerint Németország mint úti cél kiváló pozíciót élvez a mai nemzetközi versenyben, vonzó szabadidős, üzleti, valamint jelentős fenntartható kínálattal rendelkező desztináció. A DZT-nek Petra Hedorfer vezetése alatt sikerült ezt a pozíciót célzottan erősítenie. Különös elismerés illeti az elnököt azért, ahogyan a desztinációt a koronavírus-járvány okozta válságon átnavigálja.

Petra Hedorfer

Fotó: DZT

Brigitte Goertz-Meissner, a DZT igazgatótanácsának elnökne szerint Petra Hedorfer kiváló munkája és nagy személyes elhivatottsága nyomán egy új időszámítás kezdődött a DZT-nél, amely mára útmutató szerepet tölt be a digitalizáció területén, a fenntarthatóság tematikájában pedig szintén sikeres pozíciókat ér el a nemzetközi turizmusban.  Az igazgatótanács szerint Petra Hedorfernek kiemelt szerepe van abban is, hogy a turizmus döntően kis- és középvállalkozásait összekapcsolja a globális utazási piac résztvevőivel.

Petra Hedorfer 1998-óta dolgozik a Német Turisztikai Hivatalnál. A gazdaság- és társadalomtudományi diplomával rendelkező szakember korábban a kereskedelmi és kulturális menedzsment területén töltött be különböző pozíciókat. 1998-ban vette át a DZT nemzetközi marketingjének vezetését, 2000-ben a marketingért felelős elnökség tagja lett, és 2003 novemberében választották meg az igazgatóság elnökének.