Piac Éjszakája a Budapesti Nagybani Piacon

Forrás: turizmus.com

 2017. június 15. 14:03

A Budapesti Nagybani Piac most először nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, hogy június 21-én, a Piac Éjszakáján megmutassa, hogyan is működik hazánk legnagyobb piaca, ahol éves szinten 400-450 000 tonna zöldséget és gyümölcsöt értékesítenek.

Június 21-én, szerdán este 19 órától különleges programmal készülnek a Budapesti Nagybani Piacon. Először rendezik meg a Piac Éjszakája elnevezésű ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött eseményt.


Az első száz jelentkezőnek lehetősége nyílik testközelből megfigyelni a piac működését. A 32,9 hektár alapterületű piac bebarangolása nem mindennapi élményt tartogat az érdeklődők számára. A kétórás túra alatt a vendégeket a piac legizgalmasabb pontjait érintve vezetik körbe, megtekinthetik például a banánérlelőt, ahol a hatalmas lerakatban több tonna banán várja, hogy tovább szállítsák.

A nagykereskedelmi raktár hatalmas, központi kereskedelmi tere is a túra része, ahol a nagykereskedőktől mutatják be árujukat. Természetesen a termelői szektor sem maradhat ki, amely a piac szabadtéri részeit foglalja magában, itt a termelők kirakodóvásár-szerűen kínálják portékáikat.

A kezdeményezés a Budapesti Nagybani Piac működésébe enged bepillantást, nem titkolt cél, hogy ezzel hagyományt kívánnak teremteni.


Az első 100 jelentkező, aki a piacejszakaja@nagybani.hu email címen regisztrál, igazán különleges esti programon vehet részt.

Kapcsolódó cikkek