Pilisi Lenke válaszol a természetjárók kérdéseire

Forrás: turizmus.com

 2020. július 20. 15:01

Az MTSz logójában szereplő őshonos virág adta a chatbot nevét, mostantól Pilisi Lenke válaszol a természetjárók kérdéseire kilenc médiafelületen.

A Magyar Természetjáró Szövetség logójában szereplő fokozottan védett növényfajról, a pilisi lenről ((Linum dolomiticum) kapta a nevét az a csevegőrobot, amelyet az MTSz ügyfélszolgálata tehermentesítésére és vírusos időkben az ügyfelek biztonsága érdekében állított szolgálatba - tájékoztatott a szervezet.

A természetbarát kérdez, Pilisi Lenke válaszol

Fotó: MTSz

 

A 21. századi felhasználó élményt növelő beszélgetőrobot (program) az MTSz-hez köthető 7 témában, 145 kérdéscsoportban informál csevegve, és összesen több mint 800 különböző kérdésre válaszol.

Ezen felül 100 fölötti különböző informális – ún. „small talk" típusú interakcióra is képes.

A legtöbb beépített kérdés-válasz panelt a Természetjáró.hu honlap és applikáció kapcsán tanították be a fejlesztők, de Lenke válaszolni tud a Kéktúrával, a Turista Magazinnal, a Gerecse 50 teljesítménytúrával, a Turistashoppal és a Szövetséggel kapcsolatos kérdésekre is.

Lenke a túrázók között megszokott módon tegeződve, magyarul kommunikál egyelőre, és igen tanulékony csevegőrobot, az ismeretlen kérdéseket megjegyzi, összegyűjti és válaszlehetőségeket generál rá, amelyeket természetesen már hagyományosan, személyesen, emberi erőforrást biztosítva hagy jóvá az MTSz.

A turistamagazin.hu, a kéktúra.hu, a gerecse50.hu és a termeszetjarofesztival.hu weboldalakon kis csevegőablakban és az ezekhez tartozó Facebook-oldalakon vagy a Messenger alkalmazásban is megjelenő Lenke minden szokásos böngészőben és operációs rendszeren felel kérdéseinkre.

A többgenerációs természetjárókat kiszolgáló MTSz saját közösségi-, és médiafelületein jellemzően 25-55 év közötti túrázni vágyókat ér el, ezzel a fejlesztéssel nyit a fiatalabb, a késői Y vagy akár az alfa-generációk felé, és igyekszik e nagyon fiatal szegmens felhasználói igényeit is kielégíteni.