Piros tojás expressz a Bükkben

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2019. április 15. 09:34

Az Északerdő Zrt. és a Csanyik Erdészeti Iskola április 20-án kisvonatos kirándulással közös húsvéti gyermekprogramot szervez a Bükkbe.

Vereb István, az erdészeti részvénytársaság kommunikációs tanácsadója elmondta, hogy a tervezett program keretében a Lillafüredi Állami Erdei Vasút különvonatot indít. Az érdeklődők Andókútra, illetve Mahócára utazhatnak. A szerelvények ezúttal a menetrend szerinti vonatok által nem járt szárnyvonalon közlekednek majd. Az erdei iskola pedig a húsvéti ünnephez kapcsolódó programmal várja a a kicsiket és szüleiket.

A különvonat - a tervek szerint - reggel 9 óra 45 perckor indul az erdei vasút miskolci Dorottya utcai állomásáról. A szerelvényre 10 órakor a Csanyik Erdei Iskola állomáson is felszállhatnak majd az érdeklődők. Az érkezést követően Andókúton, az erdei forrás-tó partján húsvéti kínálattal várják a családokat.

A különvonat később Andókútról indul vissza a Csanyik Erdei Iskola állomásra. Ott pedig a közeli erdőházban további érdekességekkel készülnek a gyerekek fogadására az erdei iskola munkatársai. Az egész napos kiruccanás várhatóan délután 15 óra 45 perckor fejeződik be Miskolcon, a Dorottya utcai állomáson.

A szervezők a különvonat szerelvényeit az időjárásnak megfelelően zárt és nyitott személykocsikból állítják össze.

Akik ezzel szeretnének utazni, azoknak április 18-án déli 12 óráig előzetesen regisztrálniuk kell a kisvasut@eszakerdo.hu címen.