Pizzakészítés, sajtüzem és tradíciók a magyar kastélyszállodások tanulmányútján

Forrás: turizmus.com

 2024. május 08. 11:41

Közel egy hetes tanulmányúton vehettek részt a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének tagjai az elmúlt napokban, melynek témája a fenntarthatóság, regionalitás a vendéglátásban, a kastélyszállodák működése Olaszországban, illetve a mediterrán diéta és életmód volt.

Az Erasmus + program keretében megvalósult út során a résztvevők rengeteg tapasztalattal és élménnyel gazdagodhattak.

A szakemberek pizza készítést tanulhattak Maestro Simone Genero olasz pizza mestertől. Megismerhették a különböző lisztfajtákat a RACHELLO lisztekből, amit szintén Maestro Simone mutatott be, aki egyébként elismert lisztmérnök.

Jártak a szállodások tradicionális hentesüzletben, ahol részletesen megismerhették a hagyományos olasz húsfeldolgozást, és a klasszikus olasz porchetta elkészítését egy egész malacból.

A tanulmányút résztvevői az út végén kiosztott oklevéllel

Fotó: Takács Imre - Lapse, ahogy lapse

 

Kiemelkedő élmény és megtisztelő volt a kastélyosoknak, hogy volt lehetőségük szakmai szervezetekkel is egyeztetni:

  • találkozó Dr. Giorgio Ardito, a Lignano Pineta társaság elnökével;
  • találkozó Dr. Perrotta-val - az Associazione Dimore Storiche Italiane (Olasz Történelmi Házak Egyesület) - Friuli Venezia Giulia tartomány elnökével
  • találkozó Fabiana Bon-nal, az Udine tartományi Női Vállalkozók Csoportjának elnökével, aki egyben szállodatulajdonos az UNESCO örökség részét képező Palmanova városában.

 

A Strassoldo di Sopra és di Sotto kastélyok tulajdonosaival is cserélhettek tapasztalatot egy csodálatos kastélybemutató, és történelmi séta után a csoport résztvevői. Az útról folyamatosan beszámolnak majd felületeiken a szövetség tagjai, illetve tematikus estek szerevezését is tervezik.