Poreč az új triatlon desztináció

Forrás: turizmus.com

 2019. február 27. 13:04

Az 5150 Plava Laguna a hivatalos olimpiai távon zajló triatlonverseny, azaz 1,5 km úszásból, 40 km kerékpározásból és 10 km futásból áll.

Isztria megye, Poreč város és Funtana község, illetve az őket képviselő idegenforgalmi hivatalok támogatásával rendezik meg a 2019-es Plava Laguna 5150 triatlonversenyt, melynek szervezője a Plava Laguna szállodavállalat és a World Triathlon Corporation.

A rendezvény szervezését és promócióját teljes egészében a Plava Laguna szállodavállalat vállalta magára, míg az önkormányzatok és a helyi idegenforgalmi szervezetek infrastrukturális, technikai és pénzügyi segítséget adnak, íly módon népszerűsítve az isztriai régiót és ezen belül Poreč városát és annak környékét.

A Plava Laguna 5150 Triathlon Poreč hátteréül az Adria szolgál

Fotó: turizmus.com

A 2019. május 5-én a horvátországi Poreč városában zajló Plava Laguna 5150 Triathlon Poreč hátteréül a tengerkék Adria szolgál, míg az egyenletes talaj mind a tapasztalt triatlonosaknak, mind pedig a kezdőknek ideális a terep a versenyzéshez.

Stefan Petschnig, az IRONMAN Európáért, Közel-Keletért és Afrikáért felelős igazgatója elmondta, hogy nagy örömére szolgál, hogy az 5150 Triathlon Series sorozat versenyét sikerült Horvátország eme szépséges szegletébe elhozniuk, a biztos abban, hogy az EMEA-régióból ideérkező sportolóknak nem csupán egy fantasztikus versenyben lesz részük, de egy szuper hétvégét is eltölthetnek majd az Isztria-félszigeten, és ezen belül Porečben.

Isztria a horvát Riviéra legnagyobb félszigete, területe 3161 km2. Ez az egyedülálló tájegység Közép-Európától egészen a langyos Adriai-tengerig nyúlik. A tenger, amely Isztria két partját mossa, itt hatol legmélyebben Európa közepébe. A Földközi-tenger hatásának köszönhetően itt télen sem esik a hó, a nyár pedig hosszú, napos és meleg.  Isztria Európa egyik legnaposabb oázisa, amely elbűvöl kozmopolita bájával, festői tájaival, középkori hegyi városkáival és gyönyörű tengerpartjával.