Portugália csodái - Algarve legszebb látnivalói

Forrás: turizmus.com

 2017. március 24. 14:57

Portugália egyik legszebb tartománya az ország déli végében található Algarve. A szomszédos Andalúzia kulturális hatásai itt is érvényesülnek, de az óceánpart és a mediterrán éghajlat nagyon kellemes elegye vonzó utazási célponttá teszik Algarve régióját.
Algarve már diszkont légtársasággal is könnyen elérhető, így nagyon kényelmesen és költséghatékonyan felfedezhető portugál régió. Portugália déli tartománya, az Atlanti-óceán és a közeli Afrika éghajlati és történelmi hatásainak, és a különböző kultúrák furcsa keveredése okán változatos és egyedi táj.
A napsütötte óceánparton szebbél szebb kisvárosok sorakoznak, kiváló strandokat és vad, sziklás partszakaszokat találunk ezen a vidéken. A hosszú, homokos strandok és fehérre meszelt falú kisvárosok, mint Faro vagy a festői Tavira kellemes helyek, népszerűek a turisták körében.

A reptérrel rendelkező Faro belvárosa nagyon kedves és hangulatos hely - nyoma sincs a felkapott nyaralóhelyekre jellemző zsúfoltságnak és magas áraknak. Kiváló éttermek, apró kávézók és árnyékvetővel védett sétálóutcák teszik kellemessé az itt töltött időt. A történelmi városmagot egy bástyákkal megerősített fal védte - ezen belül találjuk a legrégebbi házakat, a Püspöki palotát és a harmonikus arányokkal rendelkező városháza épületét valamint a katedrálist.

De amennyire a képeslapokon szereplő Benagil vad partvidéke vagy Albufeira nyaralóhelye hangos a turistáktól, olyan nyugodt Altura vagy épp Olhao kedves kis halásztelepülése.

Algarve gyönyörű tájaira érkezve nagyon nehéz feladatunk lesz - ki kell válogassuk szebbnél szebb strandok, városok, partszakaszok közül, hogy melyiket iktassuk be a programunkba. Hűsöljünk Tavira erődjének gondozott parkjában? Lessünk flamingót Faro lagúnáiban? Strandoljunk Altura gyönyörű partjain? Fedezzük fel egy izgalmas csónaktúra során Benagil vad partszakaszának elképesztő geológiai formáit és barlangjait? Netán sétáljunk egyet a középkori hangulatú Silves utcáin vagy bulizzunk egy nagyot Lagos pezsgő éjszakai életében?
Nem könnyű a választás, a legjobb, ha szépen sorra vesszük mindet.

Algarve legnépszerűbb üdülőhelyek egyike Albufeira. Az egykori halászfalu hangulatára már csak a fehérre meszelt falak emlékeztetnek - az épületek már átadták magukat a turizmus szolgálatának. A tengerpartra vezető utcákon nem halászhálók száradnak, hanem éttermek teraszait találjuk, a parton pedig napernyők sorakoznak a bárkák helyett.

Algarve tartomány nyugati szélén, a spanyol határ közelében találjuk a terület egyik igen hangulatos kisvárosát, a fehérre festett falaitól ragyogó Tavira települését. A Gilao folyó partján található, egykor a sózással és szárítással tartósított halak kereskedelmével foglalkozó Tavira most is vonzó turistacélpont.