Koronavírus utáni rehabilitációt kínál a sárvári fürdő

Forrás: turizmus.com

 2021. május 28. 15:05

A koronavírus-fertőzés után akár hónapokra megmaradó post-Covid-tünetekre kínál a fürdő hathatós terápiát és kezeléseket.

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő gyógyászatának szakemberei olyan panaszok kezelésére állítanak össze kúrákat, mint a légzési problémák, ízületi panaszok, izomfájdalmak, izomgyengeség, levertség, fáradékonyság, fejfájás. Ezek mind-mind olyan tünetek, amelyekkel rengetegen küzdenek azok közül, akik átestek a koronavírus-fertőzésen, és amelyek a tudományos kutatások szerint akár 5-7 hónapig is jelen lehetnek, ezért azok enyhítésére, kezelésére ideális lehet valamilyen célzott kúrát igénybe venni. A gyógykúrát előzetes orvosi vizsgálat vagy konzultáció alapján, egyénre szabottan állítják össze.

A fürdőben számos kezelést alkalmaznak a gyógyulás felgyorsítására

Fotó: Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

A fürdőben számos kezelést alkalmaznak a rehabilitáció során – sóbarlang, szénsavas kádfürdő, Papimi kezelés, váltófürdő, légzőtorna, Bemer terápia, gyógytornák. Ezenkívül két egyedülálló készüléket is beszereztek, amelyek kiválóan alkalmasak a légzési problémák, fáradékonyság, gyengeség kezelésére. A túlnyomásos oxigénterápia során tiszta oxigént lélegzünk be, a nyomásnövekedés hatására több oxigén oldódik a vérben és megnő a szervezet oxigénszintje, csökkentve a gyulladást, felgyorsítva a gyógyulási folyamatokat. A Polarisol fényterápia pedig fokozza a vérkeringést, gyulladáscsökkentő hatású és javítja a sejtek oxigénellátását.

A gyógykúraprogram elérhető ambulánsan is, de a fürdő szálláshelyein való tartózkodással is kombinálható.