Hangjátékkal kísért városnéző séták indulnak a szlovák fürdővárosban

Forrás: turizmus.com

 2024. április 04. 12:16

Pöstyénben idén tavasszal is folytatódnak a népszerű, hangjátékkal kísért városnéző túrák, amelyek két évvel ezelőtt indultak el a Nagyszombat megyei Regionális Turisztikai Szervezet ötleteként.

Az elmúlt években nagy érdeklődés mutatkozott az egyórás vezetett séták iránt, amelynek során a nagyszombati Ján Palárik Színház művészeinek magyar nyelvű hangjátéka eleveníti meg a Pöstyént felvirágoztató Winter Lajos és családjának életét.

A túrák április 6-tól május 25-ig minden szombaton 10 és 14 órakor kezdődnek. A városnézést nem csupán hangjátékkal kísérik, hanem a Winter család életének fontos mozzanatait színészek játsszák el korhű jelmezben Pöstyén utcáin és a Fürdőszigeten.

Jelenet az egykor koncertteremként működő Kursalonnál

Fotó: Szerdahelyi Krisztina/Turizmus.com

 

A vezetett séta az Oszlopcsarnok-hídnál kezdődik, majd többek között érinti a város jelképévé vált Mankótörő-szobrot, a Kursalont és az Éva uszodát is, amelyeknek megépítése mind a Winter családhoz köthető. A Fürdőszigetre vezető Kolonnád hídon egy padon ülő bronzszobor idézi meg az elegáns fürdővárost felépítő nagyvállalkozó, Winter Lajos alakját.

Az élménytúrák szlovák és magyar nyelven zajlanak, jegyek online és személyesen is megvásárolhatóak a Pöstyéni Információs Központban.