Pozsonyi Piknik, nyolcadszor is

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 24. 15:50

Az idén szeptember 4-én kerül sor a Pozsonyi Piknikre, amely Újlipótváros – és Budapest – egyik legnépszerűbb, legnagyobb civil kulturális rendezvénye.

Megálmodói Újlipótváros, azaz Lipócia lokálpatriótái: Rédei Éva, Kövesdi Péter és a névadó Bächer Iván író. A helyszín ezúttal is az Újpesti rakpart, ahol talán elfér a sok-sok résztvevő, kitelepülő, és persze a sok ezer látogató. A szervezők szerint most is az a fő cél, hogy felejthetetlen, barátságos, jókedvű, kultúrában gazdag  rendezvényt hozzanak létre, ez tehát mit sem változott az elmúlt évek alatt.

 

„Már megint a rakparton lesz? Nem is baj, legalább az ember nyugodtan megihat egy fröccsöt a Pozsonyin, amíg a nép ott kint mulatíroz" – mondaná Bächer Iván, aki már nincs közöttünk.

Ahogyan Kövesdi Péter fogalmaz: ez a Piknik már nem a régi. Hét Piknik után nem lehet egy nyolcadikat pont olyanra csinálni, mint a legelső volt. Amikor az újlipótvárosiak még önfeledten kínálgatták a szomszédot az otthon sütött pitével, vagy amikor a zsűrizés előtt megették a pozsonyi kifliket. Amikor még a Pozsonyi úton elfért a Piknik, és amikor Iván még kétszer dedikált egyetlen délután alatt a Tékában (a kettő között beugrott a Piccolóba, mert hát az ember nem bírja ennyi ideig szomjasan).

Ez a mostani már profi fesztivál. Mondhatni, hogy egy a sok közül, de ez a fesztivál nem hasonlít a többi hasonló rendezvényhez. Az sem baj, hogy minden évben egy kicsit más lesz.

Ahogyan tavaly is, idén is nagy sztárok lépnek majd fel, és nagyon sok külhoni szót hallani majd. De a szervezők bíznak benne, hogy azért Iván – aki annyira nem rajongott volna talán e profizmusért – talán még ma is jól érezné itt magát.