Prágában járt Nyíregyháza

Forrás: turizmus.com

 2019. április 17. 09:54

Nyíregyháza 18 éve áll partnervárosi kapcsolatban Prága X. kerületével, ahol 2019. április 11–13. között a város delegációja látogatást tett az új vezetés meghívására, a kapcsolatok tovább építése és mélyítése céljából.

Kovács Ferenc polgármester és Ulrich Attila alpolgármester tárgyalásokat folytatott a civil kapcsolatokról, a sportban és a kultúrában rejlő lehetőségekről, valamint pályázati együttműködésekről. Újabb találkozóra a Nyíregyházán szeptember hónapban megrendezésre kerülő Tirpák Fesztiválon kerül sor.

Renata Chmelová, Prága X. kerülete polgármesterének köszönhetően – aki egyben szenátor is – a delegáció tagjai látogatást tehettek a Cseh Köztársaság Parlamentjének Szenátusába.

A testvérvárosi programot követően sor került Nyíregyháza turisztikai bemutatkozására, melynek helyszínét Magyarország Prágai Nagykövetsége biztosította.

Számos utazási irodai szakember és média képviselő érdeklődött a workshop iránt, melyen Boros Miklós nagykövet és a házigazda Renata Chmelová köszöntötte a jelenlévőket.

Az eseményen Kovács Ferenc bemutatta a friss turisztikai fejlesztéseket, többek között az új négycsillagos szállodákat, Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője pedig a város turisztikai attrakcióiról tartott előadást.

A megjelent utazási irodák örömmel fogadták Nyíregyházát mint új desztinációt. A cseh vendégek körében legnépszerűbb magyar termék a fürdőturizmus. Tapasztalataik szerint a csehek szívesen fedeznek fel újabb területeket, és Nyíregyházának minden adottsága megvan ahhoz, hogy kedvelt úti céllá váljon.

A magyar delegációt Renata Chmelová (középen), Prága X. kerületének polgármestere fogadta

Fotó: Nyíregyházi Tdm

A workshop végén ajándéksorsolásra került sor; a fődíj a tematikus állatparki szálloda, a négycsillagos Hotel Pangea két fő részére szóló ajándékutalványa volt, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. által felajánlott belépőjegyekkel az Aquarius Élmény- és Parkfürdőbe.

A workshopot követően a szervezők egy pálinka- és borkóstolóval egybekötött állófogadásra invitálták a résztvevőket.

Nyíregyháza a „hagyományosnak” tekintett küldőpiacai mellett újakat is igyekszik megszólítani. Magyarországon a cseh turisták tavaly a 3. legtöbb vendégéjszakát adták. Elmondható, hogy bár Nyíregyházán egyelőre még elmarad a cseh vendégek száma a szomszédos országok vendégszámától, de az utóbbi években egyre többen választják ezt a magyar várost is utazásuk helyszínéül. A város ezt a pozitív tendenciát szeretné tovább növelni, mind a prágai bemutatkozással, mind pedig a jövőben egyéb marketing eszközökkel – nyilatkozta szerkesztőségünknek Furkóné Szabó Marianna.

(X)