Präbichl: 64 magyart mentettek ki a síterepről

Forrás: turizmus.com

 2019. január 09. 11:36

A stájer síterep útlezárások miatt már napok óta elérhetetlen – írja a Síelők.hu a Kleine Zeitung alapján.

Kedd délelőtt 110 vendéget mentettek ki a síterepről, köztük magyarokat. Összesen 12 helyi lakos maradt a síterepen, nekik sikerült meggyőzniük a bizottságot, hogy biztonságban vannak.

11:30-kor kezdődött az evakuálás és 12:30-ra már mindenkit biztonságban lehoztak a völgybe. A 110 kimentett vendég között 64 magyar is akadt, iskolai csoportok tanáraikkal. Közülük 24-en a Hotel Alpenclubban laktak, további negyvenen pedig a Kinderfreunde Kapfenberg szálláson. 

Mentőakció a síterepen

Fotó: Kleine Zeitung

A mentés egy gondosan összehangolt művelet volt, amelyben részt vett a helyi lavinabizottság, a hegyimentők, a tűzoltóság, a mentők és a rendőrség. 

A helyi bizottságnak a távozásról nem sikerült meggyőznie azt a 12 helyi lakost, akik a fenti házakban laknak, de miután megbizonyosodtak róla, hogy elegendő élelmiszerrel és gyógyszerekkel rendelkeznek, ők fent maradhattak. 

A síterep továbbra is elérhetetlen, az L127-es és B115-ös utakat lavinaveszély miatt lezárták. Stájerország északi részén tegnap óta a legmagasabb fokú lavinaveszély van érvényben.

Kapcsolódó cikkek