Újdonságok az újranyitó tamási DámPont Látogatóközpontban

Forrás: turizmus.com

 2023. február 28. 12:49

Idén március 18-án nyitja meg kapuit a nagyközönség számára a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpont. A preopening programok azonban már februárban elkezdődtek.

A regisztrációhoz kötött és korlátozott létszámmal induló programokon VIP-tárlatvezetések során mutatják be a látogatóközpont kínálatát a résztvevőknek. A látogatók nemcsak a központ kínálatával ismerkedhetnek meg, hanem a „kulisszák mögé” is bepillantást nyerhetnek. A preopening programsorozat március 11-én a pedagógusok és családjaik számára meghirdetett nyílt nappal zárul, amely a pedagógusok számára ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

A látogatóközpont Esterházy-terme

Fotó: DámPont Látogatóközpont

2023-ban a látogatóközpont számos újdonsággal várja majd az érdeklődőket, így azoknak is érdemes újra felkeresnie, akik az elmúlt időszakban már jártak itt. Amellett, hogy az Esterházyak híres vadaskertjének történetét bemutató kiállítás újabb élményelemekkel bővül, az emeleti térben digitális ökoturisztikai élményközpont várja a családokat, ahol az edutainment eszközeivel, interaktív formában ismerkedhet meg az egész család a térség természeti értékeivel. Más különleges programok is várják majd az érdeklődőket – minikiállítások, szervezett túrák, éjszakai, gasztronómiai, családi ökoturisztikai programok sorából válogathatnak az ide látogatók –, akik amellett, hogy a DámPont felkeresésén kívül kipróbálhatják a térség kerékpárturisztikai lehetőségeit, túrázhatnak, felkereshetik a környék várait és kastélyait, megismerkedhetnek a helyi hagyományokkal, még a helyi gyógyvizes fürdőben is csobbanhatnak egyet.