Pro museo díj a miskolci TDM-nek

Forrás: turizmus.com

 2016. december 21. 16:00

Hétfőn rendezték meg a miskolci Herman Ottó Múzeum szakmai programsorozatát, amelynek keretén belül a múzeum kiosztotta az idei Pro museo díjakat.

A program a papszeri öreg múzeumépületben kezdődött, ahol felavatták Kulcsár Géza emléktábláját.

A Pannon-tenger Múzeumban megtartott központi ünnepségen vehette át a Pro museo díjat a Miskolci Thália Kör, az idén 20 éves Színháztörténeti és Színészmúzeum támogatója, valamint Miskolc turisztikai desztinációmenedzsment szervezete, a MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Közhasznú Kft.

Pro museo díjat kapott továbbá Hideg Lórántné, a múzeum könyvtárvezetője. A múzeum belső munkatársainak munkáját elismerő Főkolompos díjat idén Mlakár Zsófia, a múzeum Papszeri épületének vezetője vehette át.

A miskolci TDM díjáról így nyilatkozott a múzeum vezetője:

„amikor megkérdezte tőlem Nagy Júlia TDM menedzser, hogy miért ők kapják idén a díjat, csak annyit mondtam: mert kvázi helyettünk dolgoztok".

A Herman Ottó Múzeum és a TDM szervezet évek óta dolgozik együtt közösségi termékfejlesztési projekteken és a Miskolci Mosolyprogramban.

Közös céljuk egy olyan vonzó múzeumi kínálat kialakítása, amely a gazdaságfejlesztést is segíti, hiszen a befektetők számára fontos, milyen kulturális programkínálat várja a látogatókat, de Miskolc városlátogató turistái számára is egyedi, különleges attrakciót jelent. A Pro museo díj tehát a TDM szervezet és a múzeum közös munkájának az elismerése a múzeum részéről.

A miskolci TDM így írt a díj átvételéről a Facebook oldalán: „A legtöbb, amit egy TDM kaphat, ha a helyi turisztikai szolgáltatók, attrakciók elismerik a munkáját."