Magyarország újraindult – Tippek hétvégére: levendulaszüret és éjszakai túra

Forrás: turizmus.com

 2021. június 09. 15:08

A hétvégi kiruccanásokhoz országszerte izgalmas programokat találni.

Lilába borult a festői szépségű Kőröshegyi Levendulás, ahol június 12-én indul, és két hónapig tart a szüret. Az illatos növény egyes fajtái ugyanis folyamatosan teremnek a 8 hektáros területen. Szüretelő táska kapható, kísérőjegy is váltható.

Nyolc hektáron terem a levendula Kőröshegyen

Fotó: Facebook / Kőröshegyi Levendulás

Esti digitális távcsöves bemutatóra hív a Zselici Csillagpark Csillagvizsgáló június 11-én és 12-én 21 órától. A - többféle kiállítást is kínáló - helyszín új programjában sorra veszik az égbolt szabad szemmel látható égitestjeit, alakzatait, majd az égitestek egy távcső alkotta képét kivetítve bemutatják a megfigyelt objektumokat.

Számos virágzó növényben gyönyörködhetnek a résztvevők a Kiskunsági Nemzeti Parkban vezetett túrán június 12-én. A kirándulás érinti a gazdag élővilággal büszkélkedő Peszéri-erdőt, a hozzátartozó homoki gyepeket, a mocsár- és láprétek vidékét.

Vakációra fel! címmel, Mesés éjszakai túrára invitál a Soproni Vándorok Túraegylet június 12-én, melynek során egy régi, soproni mesével is megismerkedhetnek a kirándulók.

Saját maguk által vezetett, 4, 6 és 8 személyes kishajókkal fedezhetik fel a Tisza és a Maros élővilágát a Hajóskapitányként a Tiszán program résztvevői.

A Kis-Duna élővilága és az úszólápok a Szigetszentmiklósról induló sétahajókázáson csodálhatók meg.

Balatonfüred tematikus séták során is megismerhető. A június 11-i VillaSéta a leghíresebb füredi villákat járja körbe, azok lakóiról is mesél. A következő napon Élő Társasjáték című, izgalmas városfelfedező játékon vehetnek részt a kíváncsiak. Ezen a napon indul a Füredi flódni elnevezésű, kóstolóval egybekötött, a zsidó múlt nyomaiba eredő program is. A Reformkori Séta során híres történelmi személyiségek és Balatonfüred kapcsolatára derül fény.