Programdús adventi időszak a máltai fővárosban

Forrás: turizmus.com

 2021. november 24. 11:57

November 22-én a Valletta Cultural Agency elnöke Jason Micallef és a kulturális miniszter José Herrera közösen nyitották meg ünnepélyes keretek között a „Christmas in the City” kulturális programsorozatot Vallettában.

Az adventi programok november 22. és december 31. között színesítik a főváros kulturális kínálatát. A biztonságra sokat adó országban az élő programok bejelentésére több, ellenőrzött pilot programot követően kerülhetett sor - ezeken kizárólag oltottak vehettek részt.

A minden korábbinál hosszabb és tartalmasabb karácsonyi programsorozatot is a máltai egészségügyi hatóságok szigorú előírásainak betartásával rendezik majd meg.

A közlemény szerint a programok a család minden tagja számára tartogatnak majd valami érdekességet. Lesznek zenei és színházi produkciók és számos karácsonyi élményt ígérő meglepetés is, de nem lenne teljes az ünnep fénydíszek és fényfestés, bábjátékok és díszes karácsonyfák nélkül sem.

Valletta főbb útvonalai - a Republic Street, a Merchants Street, az Archbishop Street, a Freedom Square és a South Street - már most fényárban úsznak és számos utcában állandóan szól a zene.A máltai karácsony ezen kívül elképzelhetetlen utcai jászol kiállítás nélkül is,  melynek idén a St John’s tér ad otthont. Itt idén a könyvek is helyet kapnak, az érdeklődők egy „vak randi” (Blind Date with a Book) erejéig élvezhetnek egy-egy történetet.

malta_123rf

Valletta főbb útvonalai már most fényárban úsznak és számos utcában állandóan szól a zene

Fotó: 123rf.com

Szilveszter éjjel a brit sztár, John Newman is színpadra lép Vallettában. Az ismert posztár mellett fellép még Debrii and the Palace String Orchestra, Aidan, Gaia, Jasmine, Klinsmann, Megan és Ozzylino vendégszereplésével. A szilveszteri koncert házigazdái Abel, JD és Martina lesznek.

További részletek a programsorozatról a Valletta Cultural Agency eseménynaptárában találhatóak.