Programok a Madarak és Fák Napja alkalmából

Forrás: turizmus.com

 2018. május 09. 14:41

Több nemzeti park és állatkert is kínál programokat a hét végére, miután május 10-én van a Madarak és Fák Napja.

Az immáron több száz éves hagyományt felölelő Madarak és Fák Napját minden év május 10-én tartják hazánkban. A Budakeszi Vadaspark a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatok bemutatásán kívül a környezeti ismeretterjesztést és a természetvédelmi oktatást is kiemelt céljául tűzte ki, ami hűen illeszkedik a Madarak és Fák napja filozófiájához.

A vadaspark ezért május 12-én, szombaton, egész napos madárgyűrűzési bemutatókkal, Klíma-kalanddal és a Pangea Környezetvédelmi és Kulturális Egyesület előadásaival készül, hogy még közelebb hozza a fiatalabb generációhoz a környezettudatos gondolkodást. A programokon kívül a majdnem napra pontosan egy éve átadott „Madárbarát kert” tanösvényen is érdemes végigsétálni, ahol különböző madárbarát eszközökkel, a madáritatás és madáretetés, valamint a madárodúk kihelyezésének legfontosabb tudnivalóival lehet ismerkedni.

A Budakeszi Vadaspark programja

Fotó: turizmus.com

A rajzpályázat eredményhirdetését és díjátadóját az Erdőzúgás Magazin és a Budakeszi Vadaspark szintén aznap tartja, 11:30-kor, a vadaspark színpadánál. A rajzpályázatra közel ezer rajz érkezett, a természet iránti szeretet az ovisokat, a kisiskolásokat és a felnőtteket is egyaránt megmozgatta. A beküldött alkotásokat augusztus végéig, a medvekifutónál tudják megtekinteni a látogatók.

Családi nap lesz a XII. kerületi Jókai kertben is. Egész nap játékos vetélkedő, kézműves foglalkozások és természetismereti programok várnak kicsit és nagyot egyaránt a svábhegyi Jókai-kertben. Ízelítőül: vezetett séták a Jókai-kertben, madárgyűrűzési- és madárbemutató, Cincér Játszóház, természetismereti vetélkedő, madárbarát kert program, Cincér piac és MME bolt, Nemzeti Parki Termék védjegyes vásár.

A rendezvény a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI), a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) közös szervezésében, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) közreműködésével valósul meg.

Kapcsolódó cikkek

Fülemülék Éjszakája

2018. május 06.