Programok egész évben Óbudán

Forrás: turizmus.com

 2019. április 30. 16:51

Idén is érdemes lesz figyelemmel követni, mi történik Óbudán, amely nemcsak gazdag kulturális és épített örökségével, valamint természeti értékeivel csábítja a látogatókat, de ebben az évben is számos színvonalas fesztiválnak ad majd otthont.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának szervezésében a kerületi nagyrendezvények sora hagyományosan Óbuda Napjával kezdődik, amelyet minden évben május elején, a Szent Flórián napjához legközelebb eső hétvégén rendezik, amelyre évről évre biztosan számíthatnak kicsik és nagyok, családosok és szórakozni vágyó fiatalok.

„Hosszú évek szervezői tapasztalata, a széles körű előadói és szolgáltatói hálózat, valamint a kerületi helyszínek adottságainak összessége a III. kerület helyi ünnepét a legszínvonalasabb budapesti közösségi események sorába emelte. (…) Óbuda Napján vegyítjük a valódi előadói értékeket, a felhőtlen kikapcsolódást és a gasztronómiai kalandokat, hogy egy igazán emlékezetes hétvégével ajándékozhassuk meg Önöket” – írja Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Bús Balázs köszöntőjében.

 

Óbuda Napja programjai idén május 2. és 4. között várják a látogatókat a hangulatos Fő téren, a Kobuci Kertben és Békásmegyeren. A Fő téri nagyszínpadon többek között fellép a Csík zenekar, amelynek vendége Kiss Tibi /Quimby/ lesz, de színpadra lép az Intim Torna Illegál, az Irie Maffia és a Kerekes Band is. A neves együttesek és fellépők mellett a Fő tér környékén is rengeteg program közül választhatnak az érdeklődők. A teljesség igénye nélkül a Zichy-kastélyban Civil és játékudvar, a Kórház utcában fotótárlat, a III. kerület egyik legismertebb látványosságánál, az Esernyős szobroknál gyerekprogramok, zenés-irodalmi műsor, színházi előadás és DJ szórakoztatja a közönséget.

Óbuda Napján nyit ki a Fő tér közepén álló Gázlámpa Kioszk is, Budapest legkisebb szabadtéri kávézója, és az Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont is várja a vendégeket a rendezvény ideje alatt.

A részletes programajánló helyszínekkel és időpontokkal a www.obudanapja.hu oldalon található.

Az év hátralévő részében az alábbi események várják a látogatókat Óbudán:

Óbudai Nyár

2019. június 14. – augusztus 31.

Óbudai Piknik

2019. szeptember 21.

Óbudai Kézműves Sörök Fesztiválja- Kisüzem

2019. szeptember 6-8.

Advent Óbudán

2019. november 29. – december 23.

Óbuda-Békásmegyer turisztikai kínálatában a www.visitobuda.hu oldalon, a kerület hivatalos turisztikai oldalán böngészhetnek az érdeklődők. A Visit Óbuda Facebook oldalon pedig az aktuális programkínálatról, érdekességekről, hírekről értesülhetnek az oldal kedvelői. (X)

Kapcsolódó cikkek

Óbuda az Utazáson

2018. március 01.

Egy tökéletes nap Óbudán

2017. szeptember 07.